Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Kerio Personal Firewall - nastavení

od toho je právě omezený účet user, aby jeho majitel (nebo virus spuštěný jeho rukou) nemohl nic vážného měnit.

že některý soft 200 let po století páry vůbec nepředpokládá více uživatelů na pc, respektive účet s omezenými právy, vypovídá o jeho zpitomnělých líných programátorech pod windows. místo winampu 2.9 používej verzi 5.x
čili všechno nastavuješ jako admin, všechno instaluješ jako admin. když ti chybí v userovi ikona programu nainstalovaného pod adminem, potáhneš si k sobě jeho zástupce a neinstaluješ program znovu :( nebo je nacpeš na plochu "uživatele" all users.

pokud jsi přihlášený jako user, a potřebuješ něco nainstalovat/nastavit jako admin a nechce se ti/nemůžeš se odhlásit, použiješ postup s obrázky viz maso výše.
modifikovaný postup: si najdeš na ploše oblíbený správce souborů, pravým myšem na ikoně "spustit jako...", vepíšeš admoš a heslo, a máš spuštěné prostředí kde jde nastavovat - třeba spusť C:\WINDOWS\system32\ncpa.cpl (a další *.cpl).
dávej pak bacha co všechno pod tím správcem souborů s admošskými právy spuštíš - určitě nikdy web prohlížeč. a když teď čtu co jsi napsal výše: "..lze spustit a současně používat účet admin a user? Pod jedním bych měl připojení na net a pod druhým ostatek.." - pak skoro začínáš popírat smysl práce pod omezeným účtem. nejde o to že teď najednou nemůžeš instalovat 50 důležitých věcí bez kterých by se určitě zastavil svět. jde o bezpečnost toho systému, ať není šance spouštět nějaký virus s admošskými právy.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny