Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kde sehnat kytarový interface ke Guitar Hero 3?

Můj syn se zhlíd ve hře Guitar Hero, kterou mimochodem viděl v IT Crowdu :-) Tuhle hru jsem našel ke koupi i s tou kytarou, ve verzi 3, pro PC, stojí 2600 korun, ale minimální HW nároky značně převyšují současné možnosti jeho PC. Freewarový "klon" této hry, Frets On Fire, na jeho PC jede bez problémů, ale hrát to z klávesnice je opruz. Takže sháním samotnou kytaru. Marně. Napadají mě různý možnosti, jak to zbastlit sám, nemělo by to být nic složitýho, mělo by stačit vykuchat libovolnou USB klávesnici, napojit na to tlačítka, zabudovat to do nějaké plastové hračky, ale stejně bych radši tu originálku. Nenapadá vás, kde by se to dalo koupit?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Takže nakonec se dětem podařilo Ježíška přemluvit a za vydatné pomoci rodičů a prarodičů si na GH3 s…
mia 25.12.2007 14:32
mia
Pane kutile, nemate manual k tomu, jak si takovou kytarku vytvorit <<<:-D
Flestr 25.12.2007 21:25
Flestr
můžeš se nechat inspirovat tímhle: http://www.keyboardsonfire.net/forum/viewtopic.php? id=1174 já js… poslední
mia 25.12.2007 21:59
mia

Takže nakonec se dětem podařilo Ježíška přemluvit a za vydatné pomoci rodičů a prarodičů si na GH3 schrastily prachy. Takže máme originálku hru, originálku kytaru a ještě navíc se mi podařilo udělat druhou kytaru přesně tak, jak jsem to plánoval. Plastová hračka z Tesca za 170,- Kč, USB klávesnice, tři mikrotlačítka a trochu mechanické práce, dělal jsem na tom půl dne a myslím, že se mi to vcelku povedlo. A děcka můžou hrát multiplayer. Ovšem nas*ral jsem se nebetyčně, protože po nainstalování se ukázalo, že je v té hře Starforce :x: takže jsem byl donucen vyhledat na netu "patch" a milá SF letěla z kompu ani nevěděla jak :x: Takový svinstvo mi do mašiny nesmí ani omylem.
[g1.jpg]

můžeš se nechat inspirovat tímhle: http://www.keyboardsonfire.net/forum/viewtopic.php? id=1174
já jsem z toho vycházel, i když ve finále jsem nepoužil mikrospínače, ale ta kytarka už měla v sobě tlačítka. Takže jsem jen lehce přepojil kontakty (u jednoho tlačítka na hmatníku) a trsátko jsem si vyrobil z krytky LPT kablíku, svářecího drátu a dvou tlačítek. Hodně jsem používal tavné lepidlo. Na klávesnici je to zapojený na prvních 7 kontaktů (v "datové" řadě) šestý kontakt zkraje (v "adresové" řadě) a ESC v hlavě kytary je zapojený na první "datový" a pátý "adresový" vývod. Klávesnici jsem použil nějakou USB Genius a zapojení vyšlo tak, že pražce jsou ASDFJ a trsátko KL.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru