Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem languages.2da

Dobrý den. Obracím se na Vás s probou o radu. Už vážně nevím jak dál, zkusil jsem - řekl bych - uplně všechno.
Teď k věci:
Kamarád mi pučil DVD s hrou Zaklínač (The Witcher). Předem podotýkám, že z tohoto DVD to doma nainstaloval bez problému.
Samotná instalace u mě proběhla v pohodě, žádná chyba, nic... Hru jsem normálně "cracknul". Když jsem ji chtěl spustit, napsalo to chybu ohledně asi 3 knihoven a jednoho souboru .ini, ktere tam chyběli. Tyto 4 věci jsem našel na samotném DVD a hodil je do kořenové složky. V tomto okamžiku nastává krizová situace. Myslis jsem, že už bude všechno v pohodě - jenže - hodilo mi to error: can´t load languages.2da. A kvůli tomuto se na Vás obracím. Nevím co to je, kde to má být a už vůbec ne proč mi to chybí. Prvně zmiňovaný kamarád tento soubor ve svém PC nenašel, i když mu hra jde... Informace jsem hledal i na internetu, ale nic se o tom nepíše. Zkoušel jsem hledat jiné soubory s příponou .2da, našlo mi jich to asi 30 ve hře jménem Jade Empire, ale žádný se nejmenoval languages.2da.
Pokud bude mít někdo z Vás radu, ať už jakoukoli, prosím, podělte se s ní, rád bych si zahrál :)
Jen podotýkám, že mám "XPéčka", Home Edition. Pokud by jste chtěli ještě nějaké informace, napište si o ně...
Předem děkuji...

1) zakoupenou hru není třeba crackovat
2) porušuješ pravidla poradny
3) budiž lock (host)
LordUfo

Pouze připomínka k bodu 1 - i zakoupenou hru je někdy potřeba cracknout, třeba už jen z toho důvodu, že je otrava měnit furt CD v mechanice.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
V bodu 1 máš samozřejmě svým způsobem pravdu. Jenže po poslední novele AZ (možná tomu bylo i předtí… poslední
L-Core 17.12.2007 18:39
L-Core

V bodu 1 máš samozřejmě svým způsobem pravdu.

Jenže po poslední novele AZ (možná tomu bylo i předtím, nechce se mi pátrat), jsou zakázány jakékoliv postupy, které obchází protikopírovací ochrany.

§ 43
(1) Do práva autorského neoprávněně zasahuje ten, kdo obchází účinné technické prostředky ochrany práv podle tohoto zákona.
(2) Do práva autorského neoprávněně zasahuje také ten, kdo vyrábí, dováží, přijímá, rozšiřuje, prodává, pronajímá, propaguje prodej nebo pronájem nebo drží k obchodnímu účelu zařízení, výrobky nebo součástky nebo poskytuje služby, které
a) jsou za účelem obcházení účinných technických prostředků nabízeny, propagovány nebo uváděny na trh,
b) mají vedle obcházení účinných technických prostředků jen omezený obchodně významný účel nebo jiné užití, nebo
c) jsou určeny, vyráběny, upravovány nebo prováděny především s cílem umožnit nebo usnadnit obcházení účinných technických prostředků.
(3) Účinnými technickými prostředky podle tohoto zákona se rozumí jakákoli technologie, zařízení nebo součástka, která je při své obvyklé funkci určena k tomu, aby zabraňovala nebo omezovala takové úkony ve vztahu k dílům, ke kterým autor neudělil oprávnění, jestliže užití díla může autor kontrolovat uplatněním kontroly přístupu nebo ochranného procesu jako je šifrování, kódování nebo jiná úprava díla nebo uplatněním kontrolního mechanismu rozmnožování.

V souladu s pravidly Poradny proto nelze tazateli v tomto smyslu radit. Specializovaných fór je na internetu dost...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru