Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký procesor?

Čau,

Chtěl bych si koupit nový procesor v ceně tak do 1600 kč. Vím že to není moc, ale doufám že vy profesionálové mi pomůžete jaký si mám vybrat.. Nějaký výkonější abych na něm rozjel ty movější hry (nfs:ps, mafia 2 atd...) Nebo i ostatní náročnější programy. Měl by to být socket 775. Prostě nějaký aby to stačilo na běžné používání, já moc nehraju, spíš na internetu a mám tam otevřených hdně oken mozilla někdy i 20...no a tak se to někdy kouše.. kamarád mi nabízel www.alfacomp.cz
nebo jinak bych si vzal www.alza.cz Pokud máte někde nejaký lepší či stejně dobrý za takovou cenu tak bych uvítal rady. Spíš bych asi bral core 2 duo.

Děkuji za pomoc

(btw: pokud tady vadí ty linky tak se omlouvám, ale jsem tu poprvé..)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Za 3100 Kč se dá pořídit spousta dobré muziky. Pokud chceš použít stávající AGP kartu a DDR paměti,…
Denkez 25.12.2007 12:57
Denkez
to si děláš srandu, že? :-D Zastaralý čipset, který podporuje C2D procesory jen "tak-tak", se zasta…
touchwood 25.12.2007 14:16
touchwood
Ne, srandu si nedělám. Chipset i865 není pravda nejnovější, ale na zmíněné desce jedou C2D dobře. Os… poslední
Denkez 25.12.2007 17:23
Denkez

to si děláš srandu, že? :-D

Zastaralý čipset, který podporuje C2D procesory jen "tak-tak", se zastaralými sběrnicemi (AGP, atd.) Nepřipadá mi to jako dobré řešení.

Já bych volil cestu nejmenšího odporu, tj. vyměnit vše (včetně obstarožní a nevýkonné grafiky, která je dneska už totálně zastaralá a byla zastaralá už v době uvedení na trh).

Jako ideální bych viděl desku od Asusu M2A (čipset AMD690G, stojí cca 1500Kč), k tomu 1GB DDR2 RAM za cca 500Kč (možno rozšířit na 2GB dokoupením druhého modulu) a CPU podle potřeby. Pokud je strop opravdu 3100Kč, zbude ti opravdu jen na nějaký Semproň (zde bych doporučil alespoň Athlona64, spíše ale BE-2300 nebo BE-2350), nicméně bude to počítač, který půjde rozumně upgradovat. Nehledě na to, že již ta integrovaná grafika je asi 3x výkonnější než tvá současná grafika, nebo ten "šit" co má Intel ve svých čipsetech.

Ne, srandu si nedělám. Chipset i865 není pravda nejnovější, ale na zmíněné desce jedou C2D dobře. Ostatně co to je podpora "jen tak-tak"? Procesor buďto jede nebo nejede a výrobce desky je garantuje.
Tazatel chtěl využít právě kartu AGP, paměti DDR a procesor Intel (stačí si pročíst celou historii) - věděl bys za těchto podmínek poradit snad lépe?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru