Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Olejový nebo plynový tlumič?

Ta z obrázku není přímo moje, ale vypadala na chlup stejně, všechno bylo od výroby původní, kromě několika doplňků. Na ten skvělej motor, co měl ten drobek pod kapotou jen tak nezapomenu a stále si pamatuju jeho údaje.
Motor: F3N
Typ: OHC
zdvihový objem: 1721 cm3
přesně měl 69kW, což je nějakých 94PS
točivý moment: 140nM/3000min
Hmotnost měl tuším kolem 750kg, takže to byla střela a jak nádherně sedělo v zatáčkách :-) K tomu laděný výfuk, vychytaná náprava pro sportovní jízdu, perfektní brzdy, anatomické sedačky a volant, který padnul hned do ruky. U toho auta šlo v rychlosti trhnout řízení na jednu stranu a pak prudce na druhou a to auto perfektně drželo stopu a žádné naklánění do stran, což jsem do té doby u jiného auta nezažil, protože všude měla karoserie schopnot při tomto manévru začít kmitat. Motor by šel ještě čipnout na větší výkon, ale to už by nebylo tak znát. Jediné co z malech aut konkurovalo byla Honda CRX.

Měl jsem strach jej půjčovat i přítelkyni, jedině, že bych se jí chtěl zbavit :-), ale občas nešlo jinak, protože řidičák má člověk jenom jeden. Z toho auta měli respekt i moji kamarádi s kterýma jsem jezdíval na srazy, kde jsme blbli, že to mnohdy bylo o hubu. Nakonec jsem jej ale musel prodat, protože díly stály majlant, natož pokud to byl originál díl Renault :-/ A Pneumatiky v rozměru 195/55 R13 bylo kumšt sehnat, jedině za slušný balík Michelin nebo levnější Semperit. Jo dneska už jenom nostalgicky vzpomínám...

P.S. Clio Wiliams v černé metalíze byl vždycky můj sen, ale byl problém jej tady vůbec sehnat, tu R5 GTE jsem měl taky dovoz ze Švýcarska. Ale nechtěl bych na něj shánět náhradní díly :-D. Jak se ještě konaly závody sprint (na rychlost v určitém časovém úseku), tak Clio Wiliams končil vždycky na prvních pozicích :-) Dneska na takové skvosty už jen tak nenarazíš.

Craft

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny