Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ACDSee Pro 2 - změna rozměrů fotografií

Hezký den všem,
Potřebuji prakticky denně dávkově měnit rozměry vetšího množství fotografií a to tím způsobem, že fotky budou jen zmenšovány na zadaný rozměr (nikoli již zvětšovány). Doteď jsem používal Zoner Photo Studio 8 (9tka je na tohle nepoužitelná, tam to nějak úplně domrvili). ZPS8 však nenabízí právě ono nezvětšování menších fotek a tak jsem vždy otrocky vybíral jen ty, které jsem chtěl zmenšit.

I proto jsem přešel k ADCSee Pro 2, který výše zmíněnou záležitost řeší, ale bohužel narážím na jiný problém. U tohoto programu si při dávkové změně rozměrů dávkovým procesorem totiž nemůžete nastavit omezení pro Š i V zároveň.

Zkusím názorně uvěst jak to myslím... Měním totiž rozměry tím stylem, že si zadám výšku i šířku např na 1800px a chci aby mi program fotku zmenšil buď podle šířky nebo podle výšky (záleží, který rozměr bude větší než oněch 1800px). ZPS8 toto umožňoval u ACDSee však lze zadat buď podle výšky nebo podle šířky :x: ...prostě totální ptákovina, obě "zatžítka" nevyberu ani kdybych se pos***. Na následujícím screenu vidíte, co to ma za následek:

screen

Pokud mám nastavenu změnu pro výšku, program samozřejmě s naprostým klidem přejde fotku (jak vidíte na náhledu co se stane po operaci), která má výšku 1140px, ale že to má šířku 2000px a já bych chtěl i tam 1800px, to už mu je pochopitelně jedno.

Já vám nevím, jsou všechny ty programy tak natvrdlé, že nezvládají některé běžné požadavky? :-| Mám pocit, že z toho zestárnu, každý program má nějaký problém. Přitom ACDSee umí to co já po něm chci, ale pouze při samostatné změně rozměrů obrázků. Já však chci použít onen "dávkový procesor" abych mohl zároveň měnit hromadně i názvy fotek a nemusel jak deb*l dělat ty procedury samostatně.

Prosím vás pěkně, máte někdo pro mě nějaké řešení? Třeba v podobě ještě nějakého jiného programu nebo v tom ACDSee jen něco přehlížím? Děkuji mnohokrát už za to, že jste dočetli až sem...

Předmět Autor Datum
Tak teď nevím jestli to XNView zvládne-každopádně můžeš vyzkoušet.Viz obrázek (ta orientace by mohla…
kmochna 27.12.2007 14:38
kmochna
Díky za odpověď, bohužel mám pocit, že tenhle program taky neřeší můj problém, protože neumí zároveň…
DS 27.12.2007 15:01
DS
JJ přejmenovat by jsi musel jako krok 2,najednou to neumí.
kmochna 27.12.2007 15:19
kmochna
Jo, to jsem na tom stejně jak teď s ACDSee. Není mi prosě jasné, proč samostatně to v tom ACDSee jde… poslední
DS 27.12.2007 15:27
DS

Díky za odpověď, bohužel mám pocit, že tenhle program taky neřeší můj problém, protože neumí zároveň se změnou rozměrů přejmenovávat. Alespoň jsem na to nepřišel...

To, co potřebuju, umí jen IrfaView (z těch co jsem zatím vyzkoušel), on má ale naprd ty metody převzorkování (není tam žádná schopná, kdy by výstup nebyl zubatý a podobně... :-/ )

Jo, to jsem na tom stejně jak teď s ACDSee. Není mi prosě jasné, proč samostatně to v tom ACDSee jde, ale když použiju tu funkci, kde si lze navolit více operací najednou, tak tam už to nejde :x:

...toho vývojáře bych chtěl potkat. To samé ZPS9... 8čka byla ještě jakž takž použitelná, 9tka už je úplně na lejno.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru