Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Ako nechat male dieta "pracovat" na pocitaci

já to vyřešil jednoduše - děti mají vlastní omezený účet, tedy mohou mazat data jen ve svém profilu.

co se týká "udržení" dítěte jen v jedné aplikaci, tak snad by šel napsat nějaký VBS skript běžící na pozadí a spouštěný při startu Windows, který by spustil mspaint.exe a následně by co sekundu kontroloval, zda má tato aplikace fokus a následně by (pokud by tomu tak nebylo) fokus přepnul. Zároveň by se dalo kontrolovat, zda tato aplikace ještě běží a případně ji znovu nastartovat.

Co se týká vývoje motoriky a zraku, tak můj osobní názor je, že pro děti starší 1 roku je práce s počítačem (samozřejmě za předpokladu, že dítě u něj nesedí celý den) naopak přínosem, minimálně pro motoriku (jemné ovládání), soustředění (potlačování různých dyslexií, dysgrafií apod., jakož i schopnost se soustředit). Co jsem se ptal očních lékařů, tak jediný problém s očima je ten, že je třeba "trénovat" svaly pohybující oční čočkou (tedy "přeostřovat" dálku-blízko). A to, púokud si dítě hraje i jinak než s PC je myslím splněno. Myslím si, že práce a hra s počítačem (kreslení apod.) je pro děti daleko lepší zábava, než pasivní čumění na bednu (s lehce připitomělými animovanými pohádkami).

Na mých dvou dětech je vidět, jak je počítač vysloveně žene kupředu ve vývoji. Dvouletý synek už pozná všechny číslice, umí napočítat do 10, s pomocí 4leté sestry do 20.. a to prosím je to nikdo vyloženě a cíleně neučil. Oba zvládají motoricky náročné úkony..

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny