Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem w3000g-isp ako sa prihlasit

zdravim, snazil som sa pytat na moj problem original na ich stranke wline.info, kde je jasne napisane ze poradia, dva krat som im pisal a nic.

ako sa pripojim prostrednictvom w3000g-ISP na siet, ktora si vyzaduje prihlasovacie udaje (meno, heslo) od mojho poskytovatela a ktore mam? v ap mam firmware w3g-client-v1.7-b639 a ked v prieskume stanovista kliknem na mojeho poskytovatela, nemam kde zadat prihlasovacie udaje, alebo neviem kde. mohli by ste mi to ozrejmit?

ako mam korektne nastavit v hore uvedenom rezime operacny rezim router (nat)? skusal som aj podla vzoru ktory je s firmwarom ktory sa stiahne z ich stranky a vobec mi to nejde. po nastaveni rezimu router mi uz ani nejde web rozhranie, musim restartnut ap.

Předmět Autor Datum
Klasicky problem medzi klavesnicou a stolickou. Na tu siet sa nepripojis nijako pokial tie udaje nem…
fleg 03.01.2008 00:04
fleg
to je jasne ze problem je tam kde si povedal :-). aby bolo jasne, ja som klient a ja sa chcem prihla…
lukino 03.01.2008 00:35
lukino
Nemam krystalovu gulu, aby som ti povedal prec ti ide net, ktory odoberas nacierno zrazu pomaly. Dov…
fleg 03.01.2008 00:47
fleg
cakal som kedy sa ojavy hlaska ze to je net na cierno. myslim ze ty sa do toho dost dobre vyznas aby…
lukino 03.01.2008 00:59
lukino
Pozri existuju dva druhy sieti, ktore ti daju net zdarma. Prve su hotspoty, ktore prevadzkujem napr…
fleg 03.01.2008 08:26
fleg
dost sme odbocili od temy, ja som sa nepytal ci mam internet na cierno :-D , zopakujem viac myslieno…
lukino 03.01.2008 10:27
lukino
Typicky slovak. Pokial to nie je z tvojho tak ta to netrapi, dokonca to povazujes za samorejme. Ved… poslední
fleg 03.01.2008 11:01
fleg

Klasicky problem medzi klavesnicou a stolickou. Na tu siet sa nepripojis nijako pokial tie udaje nemas dodane. Prihlasovacie meno a heslo je vseobecny pojem. O co sa jedna? O vpn siet? O nejaky hhtp proxy kde si zadas meno a heslo?
Klienta pripajas do siete tak, ze si danu siet naskenujes cez polozku site survey a k sieti sa pripojis. V pripade, ze na sieti bezi dhcp server nemusis uz nic viac robit. V pripade, ze nie je nutne zadavat ip a dalsie udaje rucne. Vsetko by ti mal nadiktovat pripadne spravit isp. Ak je siet sifrovana musi ti samozrejme povedat aj prihlasovacie heslo (alebo ho rucne zadat do tvojho wline).
Mam sice na sieti par 3000, ale zo starymi fw, takze to narko si len tipujem, ze ide automaticky pri vybere modu wisp (alebo nieco podobne), pripadne je uz zapnute priamo v klientskom mode.
Po nastaveni rezimu router sa ti pravdepodobne zmeni ip adresa lan rozhrania, ale to mas urcite napisane v datasheete (aj ked zase zvykne bezat dhcp server na lan strane u klientov).

to je jasne ze problem je tam kde si povedal :-). aby bolo jasne, ja som klient a ja sa chcem prihlasovat. mas pravdu, v prieskume stanovista staci iba kliknut na ssid a po reboote plus vratenia ip na pc do auto modu, internet fungovat. nejde mi ale do hlavy, ked su tam siete co su crypt-ovane, nevyziadaju odo mna prihlasovacie udaje (povecine meno a heslo) ako je to napriklad ked sa prihlasujem notebookom na cryptovanu siet? cez w3000g-isp cize client firmware mi vobec nepyta ziedne prih.udaje , alebo taram az take nezmysly :-[ ? prihlasoval som sa na siet ktora ma brala a fakcalo to paradne, no od isteho casu mi net nenormalne spomalil. preto takto cesta nevedie a chcem od niekoho co mam v prieskume stanovista v najvrchnejsich polohach si to zaplatit, nech to ide. no ak mi daju prihlasovacie udaje, ze na prihlas sa, ja moze akurat sa prihlasit na psychosku (viem to mozem aj bez toho;-))

inak je mozne ze mi to tak brutalne spomalilo v trojanoch alebo virusoch? alebo v niecom podobnom, zeby ma niekto hackoval :-D ?

Nemam krystalovu gulu, aby som ti povedal prec ti ide net, ktory odoberas nacierno zrazu pomaly. Dovodov moze byt tisice.
Na sifrovanu siet sa nepripojis pokial nevies sietove heslo.
Net nechci od toho kto ma najsilnejsi signal, ale od toho kto ti ho vie poskytovat v primeranej kvalite. Navyse realteky (na ktorych bezi aj w3000) pri skenovani sieti si obcas vycucavaju cisla z brucha (aj ked u wline by to malo byt uz opatchovane).

cakal som kedy sa ojavy hlaska ze to je net na cierno. myslim ze ty sa do toho dost dobre vyznas aby si to vedel ze to nie je pravda. je to proste siet ktora nie je kodovana. dotycny vedia ze maju nejake kanale nekryptovane a je ich naozaj malicko, dva. keby chceli kludne to mozu vypnut alebo zakodovat, na toto nie som az taky sprosty aby som to nevedel, cize ja nemam v ziadnom pripade net na cierno.

"Na sifrovanu siet sa nepripojis pokial nevies sietove heslo." a toto som sa pytal ako prve, kde sa zadava to sietove heslo.

Pozri existuju dva druhy sieti, ktore ti daju net zdarma. Prve su hotspoty, ktore prevadzkujem napr ja. Prides do mesta naskenujes moje ap a das pripojit. Automaticky dostanes pristup na internet o rychlosti 64kb. Je to sluzba zdarma a pre kazdeho a sluzi na nudzove alebo obcasne pripojenie k netu. Pripojenie nijako nelimitujem ak to niekomu staci nech na tom visi aj cely zivot.
Potom su tu "siete", kde majitelia su blbci, co si nevedia nc nastavit a vsetko nechavaju v defaulte. Taketo siete vyuzivam na cestach obcas aj ja, pretoze trubky si len rozbalili ap pripadne wifi dsl router, zapojili a viacej nic neriesili. Potom sa obcas divia preco im to ide tak pomaly ked tam maju na tom zavesenych polku susedov;o). V kazdom pripade pokial ti to majitel a platca internetu neposkytuje vedome zdarma, je odber takehoto internetu "nacierno". Takze oni by urcite chceli len ani nevedia casto, ze chcu a keby aj vedeli nevedia zase ako;o).
Heslo na wep, pripadne wpa si vypyta klient (w3000) pri pokuse o pripojenie, pripadne ho musis zadat v polozke security (zalezi od fw).

dost sme odbocili od temy, ja som sa nepytal ci mam internet na cierno :-D , zopakujem viac myslienok aby si to zbytocne nerozvadzal do extremov. velmi dobre viem ze si v tom zbehly, ved preto som sa pytal, no nechapem preco silou mocou musis presviedcat o blbostiach? nie som prfesional vo wifi, no trochu do toho vidim, co su hot-spoty som vedel ked na slovensku este ziadny nebol :-). ale ma nepresviedcaj o tom ako niekoho okradam o tazke peniaze, dobre? mimochodom na slovensku to ma potom tak povediac kazdy na cierno, wifi u nas je postavena na dierach telekomunikacneho zakona, urcite vies o com vravim, ja to naozaj nechcem rozvadzat. zboznujem typickych slovenskych podnikatelov co chcu za kazdu cenu zo vsetkeho tazit. v holansku je v celej krajine net zadara, san francisko je potiahnute komplet zadara wifi :-D , posledny krat opakujem net na cierne je nieco ine, ja viem lepsie ako to mam a nebudem ti to tu rozpisovat, ok? myslim ze staci takato odpoved. kazdopadne za tvoju poslednu vetu ti dakujem, bolo naozaj super zlozite sa k nej dostat.

Typicky slovak. Pokial to nie je z tvojho tak ta to netrapi, dokonca to povazujes za samorejme. Ved v zahranici je to tak, ze?
Ver tomu, ze keby som typicky uzivatel a mam doma na chuja nastavenu siet a dozviem sa, ze mi niekto odcucava konekt stvalo by ma to. Stvalo by to kazdeho a urcite aj teba. Btw nikto netvrdi, ze niekoho okradas o tazke paniaze. Je to skor moralny problem a ty mas evidentne iny nazor ako ja. To je cele.
Rozspisovat sa o tom dalej uz fakt nemusis.
O ziadnej diere v zakone neviem, iba o tom, ze ludia ignoruju nariadenia TU.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru