Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem GMAIL seskupuje emaily, které k sobě nepatří - co s tím?

Prosím o pomoc uživatele Gmailu!

Dnes jsem zpracovávala účetnictví dvěma firmám (Alfa a Beta). Alfu jsem zpracovala dopoledne a pak jsem jim (Alfě) poslala informace v emailu nazvaném Aktuálně k 2008-01-10 . Odpoledne jsme zpracovala lejstra Betě a poté jsem Betě poslala email nazvaný Aktuálně k 2008-01-10 , tedy se stejným názvem. Každý email jsem samozřejmě posílala na jiné emailové adresy v jiném čase a každý email měl i jiný obsah. Nicméně Gmail zřejmě usoudil, že ty emaily patří k sobě a seskupuje mi je. Takže pod štítkem "Alfa" mám oba emaily, tedy i email pro "Betu" a naopak pod štítkem "Beta" mám též oba emaily, tedy i email pro "Alfu". To se mi nelíbí :-/

Prosím, jak přimět Gmail, aby neseskupoval emaily, které k sobě nepatří? Lze ty nevhodně seskupené emaily nějak ručně "oddělit" a každému emailu dát jen ten štítek, který mu patří?

Podobný problém jsem měla už víckrát. Např. před Vánocemi jsem posílala emaily na různé adresy s předmětem PF 2008. Různí lidé mi pak odpovídali, někteří jen přáli, jiní psali zajímavé věci, které bych chtěla archivovat, některým jsem pak odpovídala a rozvinulo se vícero konverzací na rozličná témata. Jenže Gmail mi seskupil všechny odpovědi s předmětem PF 2008 dohromady, takže nemůžu konverzaci s člověkem XY označit štítkem XY - a konverzaci s přáteli MN označit štítkem MN. Při označování nějakého emailu s předmětem PF 2008 to Gmail vždycky pochopí tak, že tím štítkem označuju všechny konverzace s předmětem PF 2008.

Prosím, dá se s tím něco dělat? Přehlédla jsem někde nějakou volbu? Děkuji předem za odpovědi.

PS: Ještě upřesňuju, že všechny uvedené nevhodně seskupené emaily jsem posílala z mých jiných emailových adres (např. z firemní adresy) a na Gmail šla skrytá kopie pro archivaci. Nevím, jestli by nastal stejný problém, kdybych všechny emaily odesílala z Gmailu. Firemní poštu ale musím odesílat z firemního emailu, takže rada "posílej vše jen z Gmailu" by nepomohla.

Edit: Vyzkoušela jsem odesílání emailů se stejným předmětem z mého Gmailu na různé adresy. Funguje to správně - pokud je odesílatelem Gmail, tak to neseskupuje emaily, které k sobě nepatří. Problém se tedy týká jen emailů posílaných z jiné než Gmailové adresy. Je to chyba Gmailu nebo jeho vlastnost? :-D

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny