Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Linux - distribuce, bezpečnost, ...

Firewall je nutny len v zavislosti od poziadaviek uzivatela a konkretnej situacie. Vo vseobecnosti nie je fw nutny ani pre windows os.
Antivir nie je nutny vzhladom na nizky pocet virusov pre linux. Navyse ak uzivatel nepracuje pod root uctom, virov sa bat nemusi.
Linux sice pouziva iny suborovy system, ale co sa tyka poctov utokov je na tom rovnako ako windows. Vacsina serverov na internete bezi totiz na *nix platformach a ver tomu, ze sa na ne utoci rovnako intenzivne ako na windows systemy. So suborovym systemom to vsak nema nic spolocne;o).
To ako distribuciu si vyberies je na tebe. Pouzivat linux ako desktopovy system je vhodne len pri urcitych pripadoch. Vo vseobecnosti ak mas pc urceny na internet, pouzivas kancelarsky balik na jednoduchsie veci (ziadne makra a pod) je kombinacia linuxu+oo idealnym prostriedkom a dokaze usetrit mnoho penazi. Asi polovica mojich zakaznikov by mohli tuto kombinaciu pouzivat bez toho aby efektivita ich prace utrpela. Napriek tomu tak nie je. Preco to je uz na dlhsie;o).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny