Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nehlásí se flashdisk

Dnes ráno mi bez patrné příčiny počítač nerozpoznal půl roku bez problémů fungující flash disk (Jogr512MB). V době vzniku problému byl flashdisk připojen, vytiskl jsem z něj dokumety - a konec. PC hlásí "USB zařízení nerozpoznáno", přes správu disků flashku nevidím také. Flashku nedetekuje ani kolegův počítač, ani můj počítač doma (vždy OS XP). Předem děkuji za případnou radu.

Předmět Autor Datum
jedna se o takovej ten ne moc drahej gumovej? Kdysi takhle umrel 256MB bratrovi. Po nekolika mesicic…
gullman 15.01.2008 14:49
gullman
Jo - máš recht. Gumový, "terénní" - cenu si už nepamatuji. Na klíčích ho sice nenosím, ale "tahám" h…
bendy 15.01.2008 15:22
bendy
pokud se jen uvnitř (na tišťáku) ukýval konektor, tak by se dal zpátky připájet a disk by zase chodi…
mia 15.01.2008 15:45
mia
Trochu OT, ale raz som jeden taky (Jogr256MB) zastrcil do USB a "sformatoval" sa na 64MB. A bolo to…
2laak 15.01.2008 15:55
2laak
pro příště - ať si windows o vypnutém zápisu na pozadí vykládají co chtějí, ať si tvrdí že automatic…
lední brtník 15.01.2008 16:17
lední brtník
Dík za rady, zkusím a provedu. Fakt je, že dělat něco přímo na flashce jsem se odnaučil. Ale - odpoj…
bendy 15.01.2008 19:53
bendy
Kamosomi pred 2 tydnama odesel stejny kousek :-[ To snad neni mozne... :-? poslední
gd 15.01.2008 20:09
gd

jedna se o takovej ten ne moc drahej gumovej? Kdysi takhle umrel 256MB bratrovi. Po nekolika mesicich provozu. Myslim ze se tehdy pri reklamaci dozvedel, ze se jim to stava. Ta guma na samotne elektronice moc nedrzela, kolik se tak jako vykloktal a rovnez prestal byt videt. Pan bratr ma ve zvyku flash disk nosit na klicich v kapse -> cili se k tomu moc hezky nechova -> ale Jogr je i prezentovan jako "terenni" -> coz v tomhle pripade moc pravda nebyla. Vymenil ho za nejaky Kingston.

Jo - máš recht. Gumový, "terénní" - cenu si už nepamatuji. Na klíčích ho sice nenosím, ale "tahám" ho taky po všech čertech. Že si koupím novej je mi jasný, ale jde mi o data. některý věci bych nechtěl dělat znova. Dík.

pro příště - ať si windows o vypnutém zápisu na pozadí vykládají co chtějí, ať si tvrdí že automatické odpojování funguje, vždycky před vytažením kliknu levým myšem na odpojovací ikonu vpravo dole, z vysouvacího menu jen potvrdím flashdisk.
ms si může kecat co chce, ale jsou to moje data.

zkus vpravo ve vyhledávání něco jako "záchrana dat flash", už se to tu řešilo.

jinak: prakticky se ukazuje, že flash technologie není v těch klíčcích není dlouhodobě spolehlivá. nikdy bych nepoužíval přímou editaci dokumentů na klíčku, včetně vytváření tempů a x-změn, které snižují životnost těch krámů - a neměl bych zálohu na jiném místě.
dokument si vždycky překopíruju na lokální disk, tam ho upravuju, po skončení překopíruju na flashku. při ztrátě nebo poškození klíčku nemusím řešit že bych nevratně přišel o data.

tip: z hlediska spolehlivosti souborového systému na flashce se mi osvědčilo ho nechat naformátovat (na fat) pod linuxem. řekni známému nebo použij live cd.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru