Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kritika návrhu součástek notebooku

Je sice hezké, že si sepíšeš parametry, které by ti vyhovovaly, ale notebook není skládačka, většinou se vybírá z hotových konfigurací - modelů. Nabídka je sice široká, ledacos se dá rozšířit nebo změnit, ale v některých věcech prostě musí člověk udělat kompromis.

A i notebook s dobrými parametry může být šmejd - záleží na kvalitě zpracování, podpoře výrobce a dalších věcech. Když to má být služební notebook v rámci univerzity, tak by jeho výběr mělo mít na starosti skutečně IT oddělení, aby byla zachována určitá jednotnost u uživatelů, aby notebook zapadal do infrastruktury, byl kompatibilní s programovým vybavením atd...

Pokud si teda notes vybíráš sama, doporučil bych přečíst pár testů na odborných serverech a názory uživatelů v diskuzích.

K tvému popisu:
- pojem diagonální v souvislosti s displejem vidím snad poprvý... a bohužel(?) se většina displejů dělá širokoúhlých. Což by snad nemuselo ničemu vadit, spíš se rozhodni jestli chceš matný nebo lesklý?

- 2 x 1024 MB RAM a k tomu 1-2 volné sloty? To asi nepůjde, pokud vím, většina notebooků má jen dva sloty

- osobně se mi 320GB disk zdá zbytečně velký (tím i drahý, hlučný a zahřívající se), IMHOj by stačila nějaký 120GB a vřele doporučuju datové úložiště - externí disk (LAN nebo USB)

- notebooků s PCMCIA slotem už moc na trhu asi není, nahradilo jej rozhraní ExpressCard.

- externí disketovou mechaniku skutečně potřebuješ? To bych spíš dal přednost možnosti připojení docking station.

- s těmi kabely - co je a co není užitečný kabel? Prostě koupíš ty kabely, které budeš potřebovat. Tedy nejspíš ethernetový kabel, USB kabel k tiskárně, USB kabel k foťáku a podobně - pokud už je nemáš.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny