Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bezobslužné instalace Win, Office a dalších...

Ahoj,
jsem od přírody línej a tak hledám cesty, jak si co nejvíce ulehčit práci, ale stojím před spoustou nezodpovězených otázek.
Spáchal jsem si instalační CD Win XP patchované SP2, GTX-ovým balíkem záplat a integroval WMP11. Pomocí nLite jsem pak instalačku trochu okrájel, vytvořil a vypálil iso s bezobslužnou instalací. Mám tedy bezobslužné instalační CD, ale zdráhám se ho použít, protože nevím, co po bootu udělá s diskem rozděleným na tři oddíly C, D, E? Proběhne proces základního nastavení na jaký oddíl kam instalovat, zda formátovat a jak? Nebo nabootuju a instalace začne rovnou na C? Osobně jsem přesvědčen o vstupní interakci, nicméně to raději budu mít potvrzené.

Opatchoval jsem instalační CD MS Office 2003 na SP3. I tohle bych chtěl udělat jako bezobslužné. Nějaké postupy jsem sice vyhledal, ale nejsem z nich nijak zvlašť moudrý. Jsou to jen všeobecné soupisy přikazů možných k požití, bohužel bez vysvětlení - příkladů. Nikde jsem bohužel nenašel, jak omezit instalaci jen na Word, Excel a PowerPoint. Takto finálně upravené MS Office bych chtěl rovněž přidat na bezobslužné, teď už kvůli velikosti DVD Win XP.

Zrovna jako MS Office, bych na DVD rád přidal alternativně Open Office a další aplikace, namátkou Operu/Firefox, NOD32, Total Commander, PSPad, QIP, Skype, Adobe Reader, XnView a další..
Našel jsem i stránky které se tímto zabývají, nícméně je to pro mně coby samorostlého laika bud nejasné, nebo nesrozumitélné z toho důvodu, že nevládnu anglickým jazykem, takže potřebuju polopatické vysvětlení.
např:
http://autoinstall.craftcom.net/index.php?page=welc ome
addons
http://www.msfn.org/board/Unattended-Windows-Discus sion-and-Support-f101.html

Na závěr otázka. Byl by někdo ochotný ujmout se toho jako tématu a zpracovat jeden, nebo sérii článků s podrobnými ukázkami postupů "step by step" jako je to třeba jinde pro patchování SPacky, záplatovými balíky atd..?

Změna kategorie, původně: Tipy, triky (host)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Opera, Firefox, OOo, Skype existují i ve verzi portable - stačí si pak nastavit jak potřebuješ a můž…
ML 20.01.2008 16:40
ML
Třeba zrovna ten QIP používám jako "portable", kdysi jsem ho nainstaloval a teď už jenom kopíruju sl… poslední
tony.45 21.01.2008 09:17
tony.45

Opera, Firefox, OOo, Skype existují i ve verzi portable - stačí si pak nastavit jak potřebuješ a můžeš kopírovat vč. všech nastavení.
Total Commander jde nastavit tak aby si svá nastavení ukládal do složky programu, XnView, PSPad to ukládají taky k programu.
Většinu programů co píšeš jde tedy nastavit a pak už jen kopírovat vč. nastavení. Sám je mám na USB pořád sebou a používám na různých PC.
QIP nepoužívám, takže nevím, Adobe Reader bude asi problém, ale jeho dobrá alternativa Foxit Reader je na tom z tohoto hlediska líp. NOD nepoužívám, v portable verzi existuje antivir ClamWin.

ML

Třeba zrovna ten QIP používám jako "portable", kdysi jsem ho nainstaloval a teď už jenom kopíruju složku QIP z Program Files, fumguje to na flešce i na jiných počítačích, a nejenom pod XP, ale i pod ME. Používám takhle řadu dalších programů (XnView, PhotoFiltre, totalcmd, BSplayer ....), chce to zkoušet...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru