Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Možnost instalace nových programů pro Windows bez zápisu do registru

Za prvé, registr má dvě části, uživatelský a systémový. Pokud aplikace fungují, zjevně jim nic ke štěstí neschází, neexistující registrové hodnoty běžně hledají i korektně instalované aplikace. Pokud se chceš kochat tím co se děje s registrem, dá se použít utilita Regmon od Microsoftu.

Pak by stálo za zváženou si většinu nových aplikací buď jenom rozzipovat (pokud je instalační program založen na samorozbalování) a překopírovat, případně je nainstalovat na virtuálním stroji a pak zase jenom přetáhnout adresář, případně knihovny z /Windows/System32 do svého PC.

Osobně používám spoustu aplikací, které bez instalace nefungují ani omylem, takže to je individuální. Ne kopírovat aplikace z virtuálu na reál opravdu smysl nemá :), ty aplikace totiž fungují proto, že si při spuštění neexistující hodnoty registru samy obnoví.

A za druhé, prosím nebuď paranoidní ohledně velikosti registru, opravdu to v roce 2008 není až tak důležité. Vždyť taková kapacita jako Mark Russinovich potrvrdila že z hlediska výkonu je pár MB sem tam v dnešní době nedůležité a čističe registru jsou blbost (volně převyprávěno).

Hlídat si velikost registru mělo smysl, když měl registr 12 MB a operační systém k dispozici 32 MB RAM (řekněme doby NT 4.0), ale dnes? Registr tak 30-40MB a 1 GB RAM? Poměry se trochu změnily...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny