Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neviditelne USB

Ahoj,potreboval bych poradit ... muj comp neni chopen zobrazit FLASH DISK,respektive ho rezezna,ale muzu s nim pracovat pouze pres ACDSee a nikoliv ho ovladat jako dalsi disk.Kdyz otevru "Tento pocitac" tak tam neuvidim anijeden port (ve ctecce karet ani celni na bedne),ACDSee ale vidi oba a po kliknuti na ikonu odebrani HW je rozpoznana i FLASHka.Mozna jsem zakazal nekde pristup k USB?Kazdopadne dekuji za radu.

Předmět Autor Datum
Vidis ten disk v sprave diskov? (pravy klik na tento pocitac - spravovat) Ak ano ma nejaky oddiel a…
MM.. 21.01.2008 21:09
MM..
No vidis,na tohle jsem zapomel ... tam ho jeste vidim ... jinak jsem ho naposledy videl dneska po pr…
martinK 21.01.2008 21:55
martinK
Tak ked ho tam vidis tak vidis na nom nejaky oddiel? V akom je filesysteme - vypisuje tam FAT alebo…
MM.. 21.01.2008 21:59
MM..
Prideleny pismeno ma,je to G,kazdopadne jsem ho zmenil a vysledek je stejnej
martinK 21.01.2008 22:04
martinK
Ak to ma pridelene pismeno a ak tam je na tej flash oddiel s nejakym rozumnym filesystemom (napr. FA…
MM.. 21.01.2008 22:08
MM..
No prave ze ne a to je to co me zarazi ... vidi ho jen ACDSee a spravce USB nebo jak se to jmenuje,r…
martinK 21.01.2008 22:12
martinK
Tak ted jsem restartoval comp s Flashkou zasunutou a ejhle,po nabehnuti PC tam byla,ale hned jak jse…
martinK 21.01.2008 22:51
martinK
Bud odpovedaj uplne na moje otazky, alebo nemam chut vypisovat sem romany ked ani nenapises co presn…
MM.. 21.01.2008 23:23
MM..
nez zacnes na nekoho kricet,precti si co napsal ... flashku vidim ve sprave disku,pokud ve spravci j…
martinK 22.01.2008 07:08
martinK
Kde presne vidis tu flashku, pytal som sa aj aky je na nej filesystem atd. Najlepsie by bolo vlozit…
MM.. 22.01.2008 13:15
MM..
Ten filestyle jsou v poradku a pro jistotu jsem ji jeste preformatoval ... ty scrennshoty poslu ...…
martinK 23.01.2008 17:09
martinK
Co to u teba znamena "v poradku"? Je tam zobrazeny filesystem FAT, FAT32, NTFS, alebo co? A u ktoreh…
MM.. 23.01.2008 17:18
MM..
Posilam teda ten screenshot,v horni casti je spravce disku a v dolni casti je otevreny jeden z disku…
martinK 23.01.2008 21:52
martinK
Tam to vyzera vsetko spravne, mas v tej citacke kariet dve flash karty? (alebo co to je zac to G: ?)…
MM.. 24.01.2008 01:39
MM..
Ty dve flashky jsem tam dal jako DEMO a navic jednu pred nabehnutim Win(ta je videt vpohode) a druho… poslední
martinK 24.01.2008 08:40
martinK
teoreticky je možné, že máš autorun u výměnného média s jpg fotkami asociován na prohlížeč acdsee. m…
lední brtník 21.01.2008 23:08
lední brtník
No prave ve spravci disku mi ho ikaze a pokud ho dam otevrit tak se s nim da pracovat normalne (to j…
martinK 22.01.2008 07:11
martinK

Tak ked ho tam vidis tak vidis na nom nejaky oddiel? V akom je filesysteme - vypisuje tam FAT alebo RAW? Ak FAT tak pravy klik a prirad tomu nejake pismeno disku a budes to vidiet aj v tento pocitac. Ak to tam pise RAW tak to je sformatovane na nejaky specialny/neznamy format, v tom pripade bude treba si rozmysliet kde bola ta flash karta formatovana a preco tam je specialny format (ine zariadenie kam to strkas podporuje len specialny format apod)

P.S. ak tam mas nejaku citacku kariet ktora je v USB, tak by som ju skusil strcit do zadneho USB konektoru na bedni, predne USB konektory niekedy maju smejd kablik v kejse a nejde to poriadne.
Neviem ci taka citacka potrebuje aj nejake ovladace, myslim ze nie, ak ano tak moze byt problem aj v nenainstalovanych ovladacoch...

Ak to ma pridelene pismeno a ak tam je na tej flash oddiel s nejakym rozumnym filesystemom (napr. FAT), vidis to predsa v sprave diskov ze ci tam je oddiel a aky filesystem, tak to pismeno predsa musis vidiet v tento pocitac, nevidis ho tam? ::)

Inac taka multicitacka moze mat pridelenych aj viac pismen pre kazdy slot pre kartu jedno pismeno, pozri si tu spravu diskov poriadne, ze co vsetko tam mas, su tam aj nejake sekcie tusim vymenitelne media, pozri si preistotu aj tie...
A skus zadny USB konektor...

Kde presne vidis tu flashku, pytal som sa aj aky je na nej filesystem atd.
Najlepsie by bolo vlozit sem screenshoty spravcu diskov a toho co mas v tento pocitac (navody: http://pc.poradna.net/article/view/4-jak-ulozit-obs ah-obrazovky a http://pc.poradna.net/article/view/2-vlozeni-obrazk u-na-poradnu)

Zadny USB konektor som pisal preto lebo predne USB maju casto nahovno kablik v kejse, ak to mas v prednom USB konektore.

... a dalsia vec skontroluj si vsetky tie pismena diskov ze ci ti nekoliduju s pismenami nejakych virtualnych mechanik, prip. zmen tie vsetky pismena tej citacky v sprave diskov na ine pismena (napr. U,V,W,X,Y,Z apod)

Ten filestyle jsou v poradku a pro jistotu jsem ji jeste preformatoval ... ty scrennshoty poslu ... ohledne toho zadniho USB,jsem to nezkousel,kazdopadne v tom celnim funguje,ale jak jsem uz napsal,ve spravci disku,nebo jek se to jmenuje,kdyz dam otervrit a v TENTO POCITAC pokud ji tam necham behem restartu,pravda je,ze ve spravci disku je jako G/H a pokud ji zde otevru,zobrazi se jako bezejmeny disk,tady bez pismenka,pod jakym je ve spravci disku

Posilam teda ten screenshot,v horni casti je spravce disku a v dolni casti je otevreny jeden z disku,ktery jsem zasunul do portu po zapnuti PC ... btw pri otevreni WinCommandera jsou viditelne oba disky bez problemu a ve Win jen ten jeden,zasunutej behem zapinani,mozna je na miste opet otazka,jak a kde nastavit ve Win tu spravu a viditelnost disku

usbqp2.jpg

Tam to vyzera vsetko spravne, mas v tej citacke kariet dve flash karty? (alebo co to je zac to G: ?) Ak ano, tak skus vytiahnut obe a strcit do nej len jednu kartu.
A co vlastne vidis ked kliknes na Start - tento pocitac? (nezabudni okno scrolovat nadol :)
A potom vytiahni tu kartu, znovu ju vloz, a skontroluj ake to priradilo pismeno. Ak priradi zas G: alebo H: tak skus zmenit na X: a pozri sa do tento pocitac.
Ak nic z toho nepomoze tak mas asi nejak rozdrbane nastavenia prieskumnika win, alebo je nejak posahany system, alebo sa ti tam mlati do toho nejaky SW na virtualne mechaniky (alcohol, daemon tools apod) a skryva ti pismena diskov pred prieskumnikom Win :-D Tak pouzivaj ten WinCommander a hotovo, naco ti je klikat na tento pocitac, ja som tam neklikol uz aspon 5rokov (mam total commander).

P.S. mozno to chce nejake ovladace k tej citacke, nebolo k nej nejake CD s ovladacmi? Co to je presne zac, ta citacka kariet? (a kolko tych citaciek vlastne mas? :)

Ty dve flashky jsem tam dal jako DEMO a navic jednu pred nabehnutim Win(ta je videt vpohode) a druhou po(ta je neviditelna) .... ten scrol jeste vyzkousim,ale mam za to,ze jsem prohlidnul cely okno ... jinak se obavam,ze je prblm nekde v nastavenich (ty virtualni mechaniky jsem uz odinstaloval) .... ted,kdyz jsem zjisti,ze to jde pres spravce disku nejsem z toho tak rozladen .... kazdopadne jsem se pohnul z mista,muzu s tim diskem pracovat,ikdyz trosku slozite .... s tim nastavenim Win mi asi neporadis,alespon kde ... pro me je preci jenom pohodlnejsi pres tento pocitac

teoreticky je možné, že máš autorun u výměnného média s jpg fotkami asociován na prohlížeč acdsee. mohlo by to jít odstranit zakázáním autorun:

REGEDIT4

; Vypnuti Autorun pro vsechny media 
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer]
"NoDriveTypeAutoRun"=dword:000000ff

ale je mi divné že by to nic neukázalo ani ve správci disků diskmgmt.msc

No prave ve spravci disku mi ho ikaze a pokud ho dam otevrit tak se s nim da pracovat normalne (to jsem objevil az pozde vecer),ovsem do radku adresy se nenapise nazev disku (tedy H a nebo G) ... nevidim ho ale kdyz si rozkliknu TENTO POCITAC,tam proste neni(s vyjimkou restartu se zasunutym FLASH DISKEM do doby nez ho necham odebrat:.()

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru