Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vhodny access point na pokrytie haly 15*65m?

Chcel by som spytat aky typ AP by bol vhodny na pokrytie haly rozmerov 15*65m. Jedna sa o to, mame maly kancel, kde mame klasicke DSL od T-Comu s tym ich routerom Vigor aj s podporou wifi. Len v tej hale potrebujeme mat do internetu pripojene 2 pocitace a nechceme tahat tolko metrov kabla, tak to chceme vyriesit cez wifi. Kolko AP bude treba a nejaky typ, co by nemal problem spolupracovat s tym Vigorom. Vdaka!

Předmět Autor Datum
doporucova bych nasledujici postup 1) rozmyslet pocet soubeznych uzivatelu v zavislosti na rychlost…
P.a.v.e.l 24.01.2008 12:42
P.a.v.e.l
tak zlozite to nebude, jasne, ze pomocou laptopa budem merat uroven signalu, ale ide mi o to, ci mi…
Blake 24.01.2008 12:48
Blake
Teoreticky si můžete koupit jakékoli AP s konektorem RJ45(běžně mají dosah 100 a více metrů v otevře… poslední
jbo 24.01.2008 13:02
jbo

doporucova bych nasledujici postup

1) rozmyslet pocet soubeznych uzivatelu v zavislosti na rychlosti
2) umisteni jednoho a vzit si jeden notbook a zmerit uroven signalu v ruznych castech haly (pozor na ruzne natazena dratena pletiva, police - rapidne spizuji uroven) - nasledny rozbor a vyhodnoceni - vypada to slozite, ale pri systemovem pristupu to az tak strasne neni ...

tak zlozite to nebude, jasne, ze pomocou laptopa budem merat uroven signalu, ale ide mi o to, ci mi niekto nevie poradit nejake cenovo prijatelne AP, ktore by nemalo mat problem spolupracovat s tym routerom, resp. asi ziadne by nemalo mat problem, ved to AP sa bude voci routeru tvarit ako klient, nie?, len ho zapojim sietovym kablom do routera?...dik!

Teoreticky si můžete koupit jakékoli AP s konektorem RJ45(běžně mají dosah 100 a více metrů v otevřeném prostoru), ale problém může nastat v praxi, kdy právě díky různým překážkám nebo rušení od různých strojů (nevíme co v té hale máte) nemusí být wifi dostatečně kvalitní. Pak by už bylo lepší klasicky natáhnout drát.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru