Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno TrueCrypt a síla zabezpečení

jestli to dobře chápu tak když program vytáhne z nějakého počítače hash tak je schopný vygenerovat heslo které mu odpovídá.
To prave nevie. Aspon napr. u MD5 nie. Vediet najst koliziu tomu nijak nepomoze. Vediet najst koliziu je len jedno zo slabsich "nebezpecenstiev" sifry, skor zneuzitelne u dig.podpisu, ale nestaci to na decryptovanie plaintextu. Win pouziva tusim nieco starsie nie MD5, takze u Win hesla to moze byt mozne decryptovat rychlo, pisem ze uz si nepamatam zaoberal som sa tym davno. Skus si do Win dat admin heslo napr. "cisunowiedjoweiuhioqwhdiehdewuh" :)) a skus ho decryptovat. Mozno to klapne ja uz sa nepamatam ako to ma Win. U kratkych hesiel a hesiel napadnutelnych slovnikom je samozrejme vysledok k dispozicii hodne rychlo, u sialenych hesiel neviem neviem.

P.S. a keby nasiel "nahradne" heslo (davajuce rovnaky hash) tak to ti ale potom nepojde v truecrypte pretoze truecrypt robi urcite iny hash ako Win, a ten u "nahradneho" hesla suhlasit nebude.

P.S.2. k tomu "vediet najst koliziu" - to sa robi tak ze poznas povodny text aj hash (resp. mozes si volit lubovolny), a chces najst iny text davajuci rovnaky hash. Ak sa ti to podari mozes povedat "viem najst koliziu", ale u decryptovania hesla nepoznas povodny text (povodne heslo, to prave hladas), takze hladanie kolizii je v tomto pripade nepodstatne, nijak ti nepomoze.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny