Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Odchadzajuce ethernet karty na routri

Na jednom routri (Nejaky Siemens PII velmi spolahlive masinky) sa mi zacali diat divne veci. Od isteho casu stracam spojenie s apeckom (vsesmerka). Akonahle som skusil vytiahnut kabel a pichol som ho do nb pingy sli. Takto som tam uz "odpalil" asi 6 sietoviek. Proste po case prestalo ist spojenie, neprechadzali pingy a nepomohlo ani odpajanie, ani reaktivacia sietoviek (cez ip set up/down), ani restarty routra. Vzdy pomohla (docasne) az vymena sietovky ale prehodenie na inu kartu
Myslel som si, ze chyba moze byt v rozdieloch elektrickych potencialov. Ap je totizto pripojenie na zastrcku na povale a pc na pivnicu. Jedna sa o rodinny dom a ani srnky netusia ako je tam robena elektrika. Ale, router ma uplik (rovnaka karta) pripojeny na rovnaku zastrcku ako vsesmerka a ten je ok a neblbne. Pre istotu som tam pridal prepatove ochrany a bleskoistku zapojenu pri sietovke.
Momentalny stav je taky, ze spojenie sa rozpadne nahodne po niekolkych hodinach. Jedinou zmenou je to, ze po restarte routra uz bezi vsetko ok. Dochadzaju mi napady a tych 10 zakaznikov, co tam mam zacina byt pekne nervoznych.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Problem bol paradoxne v odchadzajucom kabli...po rokoch vietor suchal kabel na jednom zlome o drsnu… poslední
fleg 06.02.2008 16:35
fleg

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru