Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odstranění prokládání videa (natočeno HD digikamerou)

Jako (ani ne poučený) laik jsem se zaměřil na hledání nějaké digi kamery (domácí video), nakonec to bude na 99% Canon HV20 (popř. "30"), v horizontu pár měsíců..

Měl bych ale jeden dotaz - "problém", s kterým si nevím rady. Stáhl jsem si video s kočkama, které uložil jeden majitel mou vyhlédnuté kamery, download (50MB) http://leteckaposta.cz/file/865252487.1/45c065fda5f 38aa5931f9296f46686b6c11928d8 (formát *m2t, neupravováno, takto video vypadá při uložení z pásky na disk PC).

VLC player jej normálně přehraje, ale při "obyčejném" nastavení VLC jsou rychleji se pohybující objektky jakoby "vodorovně páskované" (prokládání). Vyberu-li nějakou volbu z menu VLC playeru (Video - Odstanění prokládání), je pak vše v pořádku.

Dotazy:
1) budu-li video, natočené kamerou (nebo tohle, to je vlastně jedno) v PC dále upravovat (konvertovat třeba do *avi, divx, zmenšovat rozlišení...), "ztratí" se nějak ono prokládání? Nebo co je potřeba udělat, aby nebylo při přehrávání patrné?

2) budu-li přímo natočené video přehrávat z kamery na TV, bude prohládání vidět nebo ne? Bude se to dát nějak odstranit?

Omlouvám se za (možná trochu) stupidní dotazy; rád bych "problémům" se zobrazeným prokládáním nějak předešel či je nějak eliminoval. Abych třeba mohl natočené video třeba vypálit na DVD a to bylo možno přehrát v pořádku (tedy bez nějakého hledání, jak prokládání odstranit/zneviditelnit) vlastně na čemkoliv (jiném PC, DVD přehrávači,...

Díky za vaše reakce.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny