Předmět Autor Datum
Máš na mysli fyzickej test? To je snad neproveditelný, řadič flash si přemapovává alokační jednotky…
Pavel 30.01.2008 14:51
Pavel
Třeba něco jako má Nero na kontrolu kvality čtení CDček.
Tomix 30.01.2008 15:25
Tomix
Zapises na flashku data tak aby zaplnili celu flash a potom flash z PC vytiahnes, znovazastrcis (aby…
MM.. 30.01.2008 15:38
MM..
Taky by se mi něco takového hodilo, ale pro CF karty. Podle mě je proveditelné. Prostě klasický pamě…
MaSo 30.01.2008 15:40
MaSo
Mozes mi prezradit ako "postupujes dal v rozsahu cele flashky"? Ak dvakrat zapises napr. sektor 1, t…
MM.. 30.01.2008 15:42
MM..
No, tak bych ji prvně zapsal celou... A nedalo by se nějak posílat instrukce přímo pamětovému řadič…
MaSo 30.01.2008 15:45
MaSo
s radicom sa komunikovat da, ale radic ti nepovie kam fyzicky do flash to zrovna zapisal :-) Ono to…
MM.. 30.01.2008 16:39
MM..
Aha. Myslel jsem to tak, že bych testoval přímo tu flash paměť. Představoval jsem si to tak, že bych…
MaSo 30.01.2008 16:49
MaSo
no hej, tak to aj funguje, a ked potom budes chciet precitat to "pamatove miesto", tak ti aj radic v…
MM.. 30.01.2008 17:09
MM..
Na taketo veci pouzivam badblocks (aj ked na flash som ho este nepouzil, iba na HDD a diskety). Pre…
x22 30.01.2008 16:25
x22
Našel jsem Flash Memory Toolkit, ale je komerční. Umí Read/Write test. poslední
MaSo 30.01.2008 17:34
MaSo

Zapises na flashku data tak aby zaplnili celu flash a potom flash z PC vytiahnes, znovazastrcis (aby sa zresetovala cache v RAM) a porovnas data podla obsahu s originalom (napr. totalcommanderom). Ak data suhlasia tak je flashka OK. Inac ako zapisat ju doplna to overit asi nejde (kvoli internemu premapovavaniu blokov flashky).

Taky by se mi něco takového hodilo, ale pro CF karty. Podle mě je proveditelné. Prostě klasický paměťový test, něco zapíšu, pak to po sobě přečtu, pokud je to co přečtu, to co jsem zapsal, tak je to v poho a postupuji dále v rozsahu celé flashky (karty). Možná bych si to zvládl napsat sám, ale nechce se mi...;-)

Mozes mi prezradit ako "postupujes dal v rozsahu cele flashky"? Ak dvakrat zapises napr. sektor 1, tak to fyzicky vo flash bude na dvoch odlisnych miestach. Ako chces zabezpecit aby si overil fyzicky celu flash? Asi jedine tak ze ju kompletne naplnis datami a potom ich komplet skontrolujes...

s radicom sa komunikovat da, ale radic ti nepovie kam fyzicky do flash to zrovna zapisal :-) Ono to cele nie je take jednoduche ten radic si zas nemoze zapisovat kam ho napadne (predtym v tom povodnom sektore boli nejake data), ani neviem presne ake machinacie s tym umiestenim blokov radic robi, ale fakt je ze to nie je transparentne, nevies ktore miesto vo flash zrovna testujes.
P.S. dalsia vec je ze ty nepotrebujes testovat tu fyzicku flashpamat, ona aj tusim na novom sticku ma vadne miesta, radic o nich vie a vyhyba sa im. ty potrebujes testovat len miesta ktore ti mapuje radic ako kapacitu pre data. Flash pamat teda nemusi byt vyrobena dokonale, to by sa musela asi znacna cast flash chipov hned po vyrobeni vyhodit... Neviem ako to je dnes ale stav pred par rokmi bol myslim taky ako pisem.

Aha. Myslel jsem to tak, že bych testoval přímo tu flash paměť. Představoval jsem si to tak, že bych poslal řadiči adresu paměťového místa a nějaká data, zapsal, přečetl a pak zkontroloval a zvětšil adresu o 1 a znova. Kdysi jsme stejným způsobem testovali pamět u 8051.

no hej, tak to aj funguje, a ked potom budes chciet precitat to "pamatove miesto", tak ti aj radic vrati to co si tam zapisal, ale fyzicky vo flash si to uklada kde on chce, a to mapovanie si moze radic za jazdy menit, takze sa moze stat ze otestujes "prvu polovicu" a potom si radic povie ze prva polovica je moc namahana tak ze prehodi polovice (on by radic v takom pripade musel prekopirovat polovice medzi sebou) a pri testovani "druhej polovice" by sa potom testovala zas ta prva :-) a druha polovica by ostala neotestovana. Som to trochu prehnal ale to bol len hypoteticky priklad :-) Isty si mozes byt len vtedy ak zapises nejake zname data do celej flash, a az potom ich overujes (celu flash) ci su spravne. Da sa to ale to iste si mozes urobit aj nakopirovanim nejakych dat a potom totalcommanderom overit podla obsahu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru