Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chyba ve volbě programu po vložení CD/DVD

Dobrý den. Vždy když jsem do některé mechaniky (E:, F:) vložil CD/DVD, zobrazilo se okno volby programu pro spuštění (u filmů WinDVD, Show Time, u hudby WMP, u fotek Zoner atp.) Po nezjištěné aktualizaci Windows se začalo zobrazovat pouze okno Průzkumníka se soubory jako "video_ts" u filmů nebo "Tracks" u hudebních.Má snaha upravit chybu ve vlastnostech mechanik (karta "Přehrát automaticky") volbou "Akce" nebo "Vždy se dotázat na výběr akce" je zcela nefunkční - Windows ji ignorují. Pokud spustím požadovaný program přímo, vložené CD/DVD se v něm už otevře. Ovšem pokud zvolím kontextovou volbu "Otevřít v programu" a třeba k filmovému DVD (originál) přidružím asociací např. program WinDVD 8 Platinum, nic se neděje - program musím opět přímo spustit a pak už si CD otevře. Nic nepomůže ani volba v programu "Po spuštění automaticky otevřít"-. Jinak se Windows chovají normálně, antivir nic nenašel a jiné chyby jsem nenalezl. Jen jednou a patrně pouze náhodou jsem ve Windows Media Playeru (v.11) zahlédl probliknout cosi o ukončení platnosti licence DRM ale šlo o DVD Levelu (přehrání traileru) a to je snad legální. Netušíte kde je chyba?

Děkuji moc

Předmět Autor Datum
A je povolena tato funkce v gpedit.msc, pokud v tom OS něco takového existuje?
karel 31.01.2008 20:01
karel
Mám Windows XP Home SP2 ale o nějaké gpedit nic nevím. Prakticky jsem žádné zvláštní služby nepotřeb…
Milan L. 31.01.2008 20:29
Milan L.
V tych vlastnostich mechaniky mas naspodku tlacitko aby obnovil vychodzie nastavenia Win. Skusal si…
MM.. 31.01.2008 21:25
MM..
nelíbí se mi moc písmena tvých mechanik. je možné že windows si pamatuje "pro mechaniky e,f používat…
lední brtník 01.02.2008 00:05
lední brtník
Tak tohle jsem postupně všechno vyzkoušel (v registrech jsem to napřed vypnul a potom zapnul a nic.… poslední
Milan L. 01.02.2008 01:42
Milan L.

V tych vlastnostich mechaniky mas naspodku tlacitko aby obnovil vychodzie nastavenia Win. Skusal si ho zmacknut? Potom samozrejme OK, preistotu by som aj restartol.
A v tom okne si musis aj vyberat zo zoznamu ze pre aky typ media zrovna menis akciu, to je dufam jasne (ak zaskrtnes nech sa dotazuje pre audioCD tak to este neplati pre videoDVD apod).

Druha moznost je ze mas nainstalovany nejaky dementny prehravac ktory ma nejakeho "agenta" ktory kontroluje mechaniky a drbe sa do systemu, to ale musis vediet ty ze co tam mas nainstalovane a co tam mas v tych prehravacoch ponastavovane. Zislo by sa aj pozriet si beziace procesy prip. co sa spusta pri starte (start spustit msconfig, karta po spusteni a pripadne rezidetne veci od nejakych prehravacov odstrelit).

nelíbí se mi moc písmena tvých mechanik.
je možné že windows si pamatuje "pro mechaniky e,f používat autorun"
jenže pak připojíš různé flashky či externí (rozdělené) disky k pc ještě před startem, windows bootují a rozeeznávají připojené jednotky, nadělají si zřejmě guláš které disky mají v písmenkování přednost a jaký autorun jim přiřadit.
- zkusil bych písmena cd mechanik odsunout někam pryč na konec abecedy, od o: výše
- v registrech bych zakázal (ff) nebo povolil (0) autorun pro všechny mechaniky:

REGEDIT4

; Vypnuti Autorun pro vsechny media 
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer]
"NoDriveTypeAutoRun"=dword:000000ff

totéž bych zkontroloval/nastavil pro moji vlastní větev [hk_current_user\...]

Tak tohle jsem postupně všechno vyzkoušel (v registrech jsem to napřed vypnul a potom zapnul a nic. Zkontroloval jsem dokonce i nastavení písmen mechanik v Biosu a sedí Písmena E a F jdou logicky za sebou, HDD C:, HDD D: vypalovačka E:, DVD čtečka F: pak jsou 4 písmena pro neobsazené paměťovky a další písmeno (K:) pro USB Flash disk. Každou paměťovku i ten flash to bezpečně pozná pod svým písmenem a funguje to. Ony i ty dvě mechaniky jdou v zásadě dobře, jen místo těch programů zobrazí po vložení filmu nebo hudby Průzkumníka, takže musím např. "Show Time" (pro kontrolu vypálených videí) spouštět přímo, pak už si to CD veme sám.Jiná CD (třeba z Chipu nebo PC Worldu) se normálně spustí. Měl jsem celou dobu v klidu vedle sebe WMP, tenhle Show Time z Nera a na promítání celovečerních filmů WinDVD 8 Platinum a konflikt tam není - každý jede dobře. Až po některé automatické aktualizaci Windows mi tohle okno přestalo jít ale chybu jsem jinak nikde nenašel. Operák nechci kvůli tomu přeinstalovávat, když všecko další jede dobře. Asi se na to vykašlu, nevím co to bylo za aktualizaci a nebudu je odinstalovávat zkusmo. Jen jsem se chtěl zeptat, jestli se někomu něco podobného nestalo, že by to bylo vodítko. No nic, díky moc za pomoc a váš čas! Zdravím všechny.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru