Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem biostar TA770 AM2+ nejde vypnout

koupil jsem si tuto desku http://www.czechcomputer.cz/product_doc-141F75FE02C 00E80C12573CB005336DD.html a mám problém s tím že počítač když dám ve winXP vypnout se nevypíná ale restaruje (vypne se disk a větráky ale hned zase naběhne) takže jediná možnost jak ho vypnout je vypínač na zdroji, vyzkoušel jsem jinej zdroj, ramky, disk, odpojit mechaniky, nejnovější bios a různý nastavení biosu ale nic nepomohlo, ještě zkusím vyměnit grafiku... nevíte čím to může bejt?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
V BIOSe treba skontrolovat ze je ACPI na Enabled. A ak si menil dosku tak nainstalovat Win nanovo vc…
MM.. 04.02.2008 14:18
MM..
tak jsem zjistil že to dělá tiskárna canon MF4120 když je zapnutá a zapojená do usb tak to nejde vyp…
biostar 04.02.2008 18:57
biostar
V BIOSe vypnut prebudzanie z USB (skusit vypnut aj prebudzanie klavesnicou, prebudzanie cez PCI PME,…
MM.. 04.02.2008 19:00
MM..
v biosu je všechno wake on vypnutý - nejsem debil, biostar je trochu někde jinde než pcchips atd...j…
biostar 04.02.2008 20:40
biostar
no ved vidim jak je biostar niekde inde. Aj s celou t series. Nemusi sa to volat wake, moze sa to vo…
MM.. 04.02.2008 23:22
MM..
a to si myslíš že i kvalitní výrobce nemůže vyrobit nějakou desku vadnou? už sem měl v ruce desítky…
biostar 05.02.2008 12:27
biostar
Neviem ake tam mas dalsie komponenty ale moze byt ze 400W nie je dostatocny, ale nepredpokladam ze j…
MM.. 05.02.2008 13:43
MM..
aha takže všechny český i zahraniční recenze na biostar desky psali blbci, ale ty seš chytrej a rozu…
biostar 05.02.2008 13:53
biostar
Ano rozumim tomu :) Ja sa rozhodujem skor podla vlastnych (prip. cudzich tu na poradni) skusenosti z… poslední
MM.. 05.02.2008 14:08
MM..

V BIOSe treba skontrolovat ze je ACPI na Enabled. A ak si menil dosku tak nainstalovat Win nanovo vcetne formatovania, plus ovladace k doske.

Ak vyssieuvedene nepomoze tak v BIOSe hladat vsetky mozne "Wake" nastavenia (WOL, wake on ring, PCI PME, atd) a dat na disabled. Skusit povytahovat z USB vsetko.
Ak nic nepomoze je asi doska alebo zdroj nahouby.

V BIOSe vypnut prebudzanie z USB (skusit vypnut aj prebudzanie klavesnicou, prebudzanie cez PCI PME, atd uz som to pisal 4x), alebo dosku vyhodit a kupit nejaku normalnu, nie biostar ani PCchips ani ECS :-)
P.S. prip. skusit tlaciaren do ineho USB portu, alebo ju skusit vypnut pred vypnutim PC.
P.S.2. a najdolezitejsie su nastavenia v sekcii "wake from S5" ak tam taku sekciu mas tak vsetko v nej dat na disabled. Save&exit.

no ved vidim jak je biostar niekde inde. Aj s celou t series.
Nemusi sa to volat wake, moze sa to volat WOL, alebo PCI PME, apod. Pozri si navod k doske. Alebo to chod reklamovat.

P.S. este by som skusil upgradovat BIOS na najnovsiu verziu (stranky vyrobcu zakl.dosky, ak tam nejaka novsia verzia je pre tu konretnu dosku)
Este by si mohol skusit nejaky slusny zdroj, aky tam mas zdroj?
Ako posledna moznost je proste tu tlaciaren vytahovat.

a to si myslíš že i kvalitní výrobce nemůže vyrobit nějakou desku vadnou? už sem měl v ruce desítky desek od mnoha výrobců a problémy byly bez ohledu na značku (ovšem kvalitativní rozdíly např v použitých součástkách, chladičích atd jsou markantní), přečti si nějaký recenze na biostar a pak si to přirovnávej k pcchipsu!!! Sděl mi prosím jakou značku si mám koupit příště ať se zasměju.

Já vim že se to může v biosu jmenovat jinak, jak sem už 10x psal tak v biosu sem nastavil všechno možný a nic...nejsem uplný játro co neví pomalu ani jak se do biosu leze...

upgrade biosu nepomohl, to už sem taky psal, slušný zdroj: myslim že akasa ak-p400fg (http://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_conte nt&task=view&id=6649&Itemid=51) a seasonic S12 (http://www.svethardware.cz/art_doc-6EB4B9BEDDEA61E7 C125716F0071A259.html) sou slušný zdroje (snad nebudeš zase přirovnávat k eurokejsu...), tlačiáreň odmítám denně vytahovat, nejsem otrok

nakonec pomohlo strčit tiskárnu do usb hubu co mam v monitoru

Neviem ake tam mas dalsie komponenty ale moze byt ze 400W nie je dostatocny, ale nepredpokladam ze je to tvoj problem. Ani nepredpokladam ze je to vadny kus, predpokladam ze nieco biostar posral v BIOSe t.j. ze je to designovy problem, ano mozem sa mylit.
Recenzie od nejakych blbcov ktori nemaju ani sajnu o tom co recenzuju citat urcite nebudem a biostar si urcite vzivote nekupim, aj ked to mozu byt drahe a "vycackane" dosky, predpokladam ze nemaju dost skusenosti a know-how na to aby urobili 100% funkcnu dosku a ako vidim asi sa nemylim.
Co by som kupil ja? Zavisi od toho naco. Do kanclu hotovy PC dell vyssej triedy, na hranie dosku gigabyte intel chipset a C2D CPU.

P.S. je to fuk, tak to strkaj cez hub. Ak sa ti to bude aj potom nahodne zapinat este by som skusil pozriet pod Win v spravcovi zariadeni USB controllery a USB root hub-y, vlastnosti, a na karte powermanageent ak bude nahodou aj zaskrtavatko ze povolit prebudzanie tymto zariadenim, tak to odskrtnut.

aha takže všechny český i zahraniční recenze na biostar desky psali blbci, ale ty seš chytrej a rozumíš tomu víc žejo? To že se biostar v čr neprodává tolik jako gigabyte (souhlasím že to neni špatnej výrobce) neznamená že má biostar horší know-how

každopádně ti děkuji za radu že mám odpojit usb zařízení, to mi nakonec pomohlo

PS: gigabyt v době když sem to kupoval neměl v čr v nabídce desku s pravým AM2+ čipsetem...

Ano rozumim tomu :) Ja sa rozhodujem skor podla vlastnych (prip. cudzich tu na poradni) skusenosti ze s cim uz mali problemy, recenzia na dosku je IMHO nezmysel - nepovie ti kde su s tym specialne problemy apod ale hodnotia nepodstatne blbosti ktore su schopni otestovat behom hodiny a cau recenzia hotova :)
Jasne ze biostar nie je pcchips, to som len tak podrypoval ]:)

Ak sa s tym chces este hrat mozes skusit skontrolovat nastavenia pod Win ako som pisal, prip skusit USB mys ze ci po vypnuti svieti a skusit dosiahnut nastaveniami v BIOSe prip. mozno aj nejakym jumprom aby nesvietila, tak by malo byt potom USB neaktivne a nemalo by zapinat PC. Alebo to nechaj v hub-e...
P.S. este by som skusil do Win nainstalit SP2 ak nemas a aj najnovsi ovladac chipsetu (stranky vyrobcu chipsetu) je mozne ze to pred vypnutim nieco v chipsete nastavi a celu situaciu to ovplyvni...
Neni zac, tak nech ti to funguje ked uz to tolko stalo ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru