Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem HTML - Ako uchovať viac formulárov naraz?

Skúsim čo naprpresnejšie popísať o čo mi ide. Mám formulár. Na tomto formulári je viac políčok pre zadávanie textu, čísel a iných údajov. Formulár je opticky rozdelený na viac častí. V niektorých častiach sú tlačítka, ktoré uložia časť tohto formulára.

Napríklad:
Formulár je opticky rozdelený na 3 časti. Prvá a druhá časť sa uloží tlačítkom, ktoré sa nachádza pod 3. časťou. V tretej časti je tlačítko, ktoré uloží tretiu časť. Jedná sa o faktúru a pridávanie tovaru na ňu.

Ide mi o to, že ak sa nastavím na niektoré políčko, chcem, aby sa mi nastavilo ako hlavné tlačítko prislúchajúce k uloženiu danej časti. Toto sa rieši tak, že tlačítku dám typ submit a každá časť formulára sa urobí ako samostatný formulár. Až potiaľto je všetko v poriadku. Problém nastane, ak dám niektorú časť uložiť. Totiž protokolom HTTP prejde len samotný obsah aktuálneho formulára a teda, ostatné formuláre sa neprenesú a obsah políčok v prípade chyby sa už nedá obnoviť. To sa dá riešiť tak, že sa vytvorí jeden formulár pre všetko, ale problém je s nastavením focusu na správny submit, pretože submit môže byť iba jeden.

Chcem sa spýtať, či je nejaký jednoduchý spôsob, ako mať na stránke viac formulárov (kvôli viacerým tlačítkam submit), ale zároveň zaistiť, aby sa preniesol a uchoval obsah celého formulára? Alebo len s použitím JavaScriptu, ktorý v prípade stlačenia submit uloží všetky prvky? Ale nie som si istý, že by aj ten pomohol.

Značku label for sa dá použiť v prípade vstupu typu radio, ale len pre text, pri HTML značke input sa už použiť nedá, takže pochybujem, že by mi to pomohlo v prípade submit.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny