Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dotaz - vypaleni DVD

Prosím o vysvětlení. Když stáhnu film ve formatu .avi, tak můžu tento film vypalit na disk DVD buď pomocí programu convert XtoDVD nebo ppomocí nero expres jako datový DVD. Rozdíl je v tom, že u programu convert Xto DVD to trvá cca 70 min. ,kdežto u nera expres to trvá cca 6 min. Při přehrávání na stolním DVD se mi jeví kvalita vypalení přes nero poněkud horší. Snad se mi zdají některé scény jako trhavé. Na druhé straně vypálení za 6 min. se mi jeví výhodnější. Dotaz zní: Co je lepší?

Zmena predmetu, pôvodne: Dotaz. (MM..)

Předmět Autor Datum
Snad som dobre pochopil. Tak podme na to: Najdolezitejsie je, aby ste pisal/a nabuduce vystizny pre…
2laak 07.02.2008 16:05
2laak
Ak vypalis .avi ako datove DVD, tak to vie prehrat len prehravac ktory vie prehravat format ktorym j…
MM.. 07.02.2008 16:07
MM..
Omlouvám se za nepřesnost. Můj DVD přehrávač formát .avi přehraje/má DivX/.To je dobré. Na druhé str…
nanaa 07.02.2008 16:46
nanaa
Ako to napisat slusne: "Z hovna bic neupleties." K dispozicii mate uz skomprimovane video vo format… poslední
2laak 07.02.2008 16:50
2laak

Snad som dobre pochopil. Tak podme na to:

Najdolezitejsie je, aby ste pisal/a nabuduce vystizny predmet. Je to uzitocne a slusne.

K otazke: V neru vam to zrejme len vypali na to DVD, ale ponecha to avi formate, ktory vas stolovy prehravac podporuje. Preto je to tak kratke.

Naproti tomu ConvertXtoDVD je softver, ktory vam z avi spravi DVDcko, samozrejme kvalita zostane rovnaka (mozno mierne horsia).

Ak vypalis .avi ako datove DVD, tak to vie prehrat len prehravac ktory vie prehravat format ktorym je to .avi skompresovane (napr. "DivX"). Avi moze byt skompresovane akymkolvek z mnozstva existujucich sposobov, takze .avi subory (vypalene ako datove DVD) ktore su skompresovane nejakym exotickym kodekom ti stolny prehravac neprehra vobec.

Ak to prevedies na Video-DVD, tak to prehra kazdy DVD prehravac.

Tak si vyber ze co je pre teba lepsie.

Omlouvám se za nepřesnost. Můj DVD přehrávač formát .avi přehraje/má DivX/.To je dobré. Na druhé straně mne překvapuje, jak píšete, že konvertování do formátu DVDvideo může mít horší kvalitu, protože já jsem myslel, že ponechání formátu .avi a následné vypálení jako datové DVD je horší, aspoň se mi to tak jeví. Ale je to jen můj subjektivní názor a nejsem vůbec odborník. Vycházel jsem z toho, že vypálení přes nero za cca6 min./cca 700MB/ je na úkor kvality, protože když to proženu přes program convert Xto DVD tak to trvá cca 70 min., což je dosti nepraktické, když datové DVD na stolním přehrávači přehrahuju a říkáte, že to nemá vliv na kvalitu. Takže díky za rady a budu vděčný za eventuální doplnění.

Ako to napisat slusne: "Z hovna bic neupleties."

K dispozicii mate uz skomprimovane video vo formate AVI. Od tohto obrazu mozete dostat uz len horsi. Ak je SW na konverziu z Avi do DVD kvalitny, nic take sa nestane a (ne)kvalita zostane rovnaka. Nikdy vsak nie lepsia!!! To da logika, na co by sa potom lisovali filmy na DVD?

Tento konverter zabezpeci len to, aby sa avi previedlo do dvd videa a bol prehratelny na akomkolvek (aj a najma stolovom) prehravaci. Tot vse. :-)

ps: tiez nie som odbornik.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru