Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problem s pracovnou skupinou WIN XP PRO

Potreboval by som poradiť :

mám zostavu modem , router a 2xPC s WIN XP PRO a môj problém spočíva v tom že celá siet mi funguje v pohode, internet bez problemov na oboch PC len sieť pomocou pracovnej skupiny nie.
Router mi prideluje IP automaticky.Ping na jednotlivé stanice a router funguje OK.

Skúšal som už rôzne nastavenie vypnutie firewall na oboch kompoch,oba kompy už maju SP2
samozrejme rovnaká pracovná skupina na oboch a aj trak tie stanice"nevidim" v pracovnej skupine stále len tú stanicu s ktorej sa prihlasujem ale aj ta niekedy zamrzne.
Ale sieť ako taká zdielanie mi funguje pretože keď zadám priamu cestu k zdielanému adresáru alebo tlačiarne na druhom PC bez problémov mi to ide.

Takuto istu zostavu mám doma ale s WIN XP HOME a bez problémov funguje a tam mám dokonca priradený jeden komp s WIN98 a nie je žiadny problém všetko funguje na 100%.

Preto potrebujem radu či sa niečo, nejaká špecialna služba nenastavuje v XP PRO aby sa dala tá pracovná skupina používať.

Předmět Autor Datum
pracovní skupina má jediný význam: když rozklikneš "okolní počítače", vidíš hned pc zařazené do stej… poslední
lední brtník 10.02.2008 19:18
lední brtník

pracovní skupina má jediný význam: když rozklikneš "okolní počítače", vidíš hned pc zařazené do stejné skupiny. jiný smysl nemá, nemá ani žádný vliv na to zda můžeš sdílet disky druhého pc.
přístup na disky cizího pc s xp pro potřebuješ použít stejné jméno a heslo (= stejný účet) jako na vzdáleném pc. v příkazovém řádku si vypiš třeba net help use

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru