Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem odinstalace programu

Dobrý den, nainstaloval jsem program PC PROBE II od ASUSU pro správu a monitoring PC. Když jsem zjistil, že je k ničemu a dal ho odinstalovat, tak došlo k odinstalaci tohoto programu, ale ve složce ASUS ( která vznikla s instalací ) zůstaly dvě složky AASP a IO. V AASP je aaCentrum.exe. Těchto složek se nejde zbavit včetně složky ASUS a navíc se pospuštění PC a spuštění správce úloh objěví ve spuštěných aplikacích spuštěná aplikace aaCentrum.exe. Dřív to tam nebylo. Nevíte co s tím, kde se to dá zrušit a nebo odinstalovat.Když to dám ve správci úloh zrušit tak se aplikace zavře, ale odstranit nejde. ( píše to něco o windowsovských souborech a registrech ) Nevím co to je za aplikaci a jak se dá celá složka ASUS i s obsahem zlikvidovat. Na ASUSU mi řekli, že je to součástí systému a že to tam má být. ( dříve před instalací tam tato aplikace nebyla ) Jinak mám MB asus P5B. WINDOVS VISTA. Děkuju za rady.

Předmět Autor Datum
Tak se podívej do správce Služeb (Tento počítač - Spravovat), jinak by se ti to spouštělo z registrů…
FixExa 11.02.2008 13:54
FixExa
FixExa - tak tohle je odpověď, jako stehno. Do správce se díval /chce to číst/, a jestli máš dojem,…
gambáč 11.02.2008 14:13
gambáč
Tak polopatě: Když ten program je neustále v paměti, tak to znamená, že se někdy a někde spustí. Nej…
FixExa 11.02.2008 15:25
FixExa
HijackThis ... no budiž, a co s tím (v tomhle případě) :-? Já Visty neznám, ale jsem přesvědčen, že… poslední
StanB 11.02.2008 22:28
StanB

Tak polopatě: Když ten program je neustále v paměti, tak to znamená, že se někdy a někde spustí. Nejběžnější spouštění programů je přes položku registru (RUN - LocalMachine nebo pod USERem). Většinou stačí specializovaný program HijackThis, který prohledává tyto položky a zobrazí je. Speciální služby (antivir, hw monitoring atd...) se spouštějí jako služby (dají se vypínat, restartovat, pozastavit) a zde by to také mohlo být... Takže nic nového, jako ve XP :-/

HijackThis ... no budiž, a co s tím (v tomhle případě) :-?
Já Visty neznám, ale jsem přesvědčen, že tam existuje obdoba msconfig, kde lze ve složce po spuštění "eliminovat" požadované programy a jejich spouštěcí soubory po restartu následně smazat, a vymazat příslušné adresáře ..... pro úplnost ještě aplikovat nějaké čištění registrů.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru