Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vir

Nojo ... je to blbost co jsem napsal ... a to jsem si té mezery všimnul, ale nevím proč jsem měl dojem, že to běží ze špatného umístění ... v práci člověk asi má pracovat a né pročítat diskuse a reagovat.
Takže..... protože HijackThis vlastně NIC nenašel tak problém bude asi "složitější". Popíšu anabázi, kterou jsem nedávno absolvoval v práci (na PC u mě :-D). Jakkoliv se zdálo, že vše funguje bez problémů, tak JEN v případě vyhledání pomocí google a následnému kliknutí na libovolný odkaz se spustil nějaký search.... a po přesměrování přes konkrétní IP se spustila "blbá" stránka, kde byly sice v centrálním frame "odpovědi" na můj dotaz, ale všude kolem odkazy o které jsem nestál a zároveň se otevřelo pop-up okno s dalšími odkazy. Zdůrazňuji, že se to dělo jen ve spojitosti s google. Samozřejmě vím, že se jednalo o klasický spyware a popisuji to takhle podrobně jen proto, že nevím jak jsem jej odstranil. Antivir Norton AV nezjistil NIC (osobně mám vůči němu silné výhrady, ale je firemní). Prohledal a promazal jsem veškeré tempové a pod. adresáře na *.exe, *.dll ... nic nepomohlo.
Utekl jsem vlastně od toho, proč to píšu. ;-) Pokud jsem vytvořil hijack.log a dal ho analyzovat, tak byl úplně čistý - nic se nenašlo. Dokonce jsem chtěl být "zákeřnej" , spustil HJD do výchozího stavu, odklepl v google nelezený odkaz a okamžitě spustil v HJD scan a ....... odkaz v pohodě naběhl na správnou adresu :-|. Nakonec jsem experimentálně zjistil, že stačí spustit HJD a ŽÁDNÉ přesměrování se nekoná. .... ta sv.ně uměla poznat, že ji HDJ hledá. Nakonec jsem stáhnul trial SpywareDoctor spustil ... našel toho relativně dost, ale neuměl v trial verzi odstranit, tak jsem dle zobrazeného reportu mazal ručně registry a soubory (pomocí unlocker, nebo R-console)a výsledek byl, že problém se odstranil, byť vlastně nevím, co bylo tou jedinou příčinou :-/.
Tím chci jenom říct, že ten AVAST co píše kolega níže ..... no nic, očekávám ještě další usilovné hledání.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny