Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Propojení PC s TV = problém z "černou"

Zdravím. Při propojení mého PC s TV mi vadí, že tmavší místa(třeba ve filmu), ve kterých jsou ještě nějaké detaily, se mi na TV zobrazí rovnou jako černá bez dalších detailů(kdežto na monitoru ano) - ve filmu, který se odehrává v noci, nebo má mnoho tmavých záběrů, prakticky nic, než černotu nevidím
Dodám, že s TV nic není - filmy z normálního DVD přehrávače na zmíněné TV nemají s "černou" žádný problém.
Grafická karta je: nvidia 6200(ale dělalo to i s MX440) - propojení přes cinch.

Nevíte čím by se to dalo "zpravit"? Díky

Předmět Autor Datum
Zkus si pohrát v ovladačích GK s nastavením Korekce barev - Gama profil.
host 14.02.2008 20:46
host
A nastavením jasu na TV se to nespraví?
leo 14.02.2008 20:47
leo
Najjednoduchsie je na TV pridat jas, a ubrat kontrast. Ak je to nicmoc TV alebo starsia TV tak skusi…
MM.. 14.02.2008 21:09
MM..
Z dodaného CD jsem neinstaloval nic, drivery sem si stáhl z netu. DVD mám zapojené přes SCART a neví…
dotazovač 14.02.2008 21:44
dotazovač
existuje kabel cinch-scart. Netvrdim ze to pomoze, z DVD to mozno ide cez RGB signaly a s tym tvoja… poslední
MM.. 15.02.2008 03:02
MM..
No dodám, ře se jedná o CRT TV. Nicméně jsem si už s korekcí barev na GK hrál a jas na TV také zkouš…
dotazovač 14.02.2008 21:10
dotazovač
Nekdy je to fakt tech vstupech, treba me jde DVD do TV s mnohem lepsim obrazem, kdyz jeto propojeny…
Redmarx N 14.02.2008 22:40
Redmarx N

Najjednoduchsie je na TV pridat jas, a ubrat kontrast. Ak je to nicmoc TV alebo starsia TV tak skusit aj iny vstup (napr. ten kde mas teraz DVD), je mozne ze ten vstup kde to mas teraz ma kvoli starnutiu suciastok problem s urovnou ciernej.

Zlozitejsie je pohrat sa s nastaveniami TV-Out (pravy klik na plochu - vlastnosti - posledna karta - tlacitko rozsirene - tam karta nvidia neviemco, vybehne ti vlavo taky zoznam a tam si najdi nastavenia vystupov a klikni na TV a na jej nastavenia, v prvom rade si tam nastav PAL-G aby TV isla tak ako ma, a tam niekde v nastaveniach TV sa da tusim aj ovplyvnovat jas alebo gama korekcie TV vystupu bez ovplyvnovania jasu na monitore.
Pripadne si uprav nastavenie gama korekcii, tiez tam niekde, ale to bude platit potom aj pre monitor.

A ak mas nainstalovany nejaky superprogram z CD dodaneho ku grafike ktory ma nejakym supersposobom upravovat jas na uplne super najlepsi podla toho co prave sa zobrazuje, tak ho skus odinstalovat, take veci su naprd. (co si instaloval z dodaneho CD?)

existuje kabel cinch-scart. Netvrdim ze to pomoze, z DVD to mozno ide cez RGB signaly a s tym tvoja TV nemusi mat problem, a s composite signalom moze. Pisal som to pre uplnost ze to moze byt aj problem TV, ak taky kabel nemas tak sa na to vykasli.
Lepsie je nastavit si vacsi jas pre TV vystup v ovladaci. Da sa to aj takto (mam to tu anglicky tak si to preloz):
Pravy klik na ikonku NVidie vpravo dole - TV output - v okne ktore vybehne posunut posuvnik "brightness" (jas) smerom doprava. Mam tu ovladace 76.44 v nich to je tak ako pisem, s novsimi by to malo byt podobne. Ak to v tvojom ovladaci tak nie je, tak potom to urcite bude tam ako som pisal v prvom prispevku (pravy klik na plochu - vlastnosti - posledna karta - tlacitko "rozsirene" - karta GeForce 6200 - vlavo v zozname vyber nView Display Settings - klikni na obrazok TV, a dole tlacitko Device Settings >> Device Adjustmens (nie color correction - to je globalne, a nie len pre tv-out).
V color settings si nastav gama korekciu na 1.0 (na linearnu, aby tam bola rovna ciara, resp. klikni na tlacitko Restore Defaults (obnovit prednastavene hodnoty)).

No dodám, ře se jedná o CRT TV. Nicméně jsem si už s korekcí barev na GK hrál a jas na TV také zkoušel zvětšit, ale bez kladného výsledku. Jde o to, že detaily na tmavém prostřědí se jakoby v pijí do jedné tmavé barvy " většinou do černé":-(

Nekdy je to fakt tech vstupech, treba me jde DVD do TV s mnohem lepsim obrazem, kdyz jeto propojeny cinchema nez kdyz je to pres S-Video, pritom by to melo byt naopak.

Dalsi vec je kabelaz, mel jsem TV pripojenej na PC a obraz byl takovy do cervena, napadlo me vymenit kabel a najednou to bylo v poradku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru