Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problémy s MAC adresou notebookové Wi-Fi karty

U mého notebooku Sony byla v příslušenství PCMCIA Wi-Fi karta (typ PCWA-C300S/B), kterou jsem léta běžně používal v různých bezdrátových sítích.

Teď jsem si koupil Wi-Fi AP Ovislink WL-5460ap, kde jsem si chtěl v nastaveních vyhradit MAC adresy jenom u určitých zařízení, což se mi také u naprosté většiny povedlo.Jednalo se zejména o síťové karty jiných PC, notebooku a dále u PDA.

Když jsem se však pokoušel přidat MAC adresu té karty od Sony, Ovislink to striktně odmítl s tvrzením, že tato MAC adresa je pro něj ilegální.

Zkoušel jsem si podle návodů na webu změnit v registrech její MAC adresu, což se mi nakonec podařilo, takže ipconfig mi hlásí tu adresu změněnou. Stejně tak tuto změnu akceptuje i Ovislink. Přesto ale nejsem schopen notebook s uvedenou kartou připojit a tak ve mně vzniká dojem, že zmíněný router nějak přišel na to, že ho chci s tou falešnou adresou oblafnout.

Takže, co teď?

Předmět Autor Datum
Pravděpodobně blbost, ale zkusil bych (nejprve) na 10-15 vteřin vytáhnout router z elektriky, třeba…
L-Core 15.02.2008 22:21
L-Core
To už jsem zkoušel. Jinak problém spíš vidím v tom, že router má tendenci MAC adresy z nějakého důvo…
Paullus 15.02.2008 22:27
Paullus
Naproti tomu s adresou kdysi odcizeného Dell Aximu se smířil. Každej má nějakou minulost, je ti odp…
anarchist 15.02.2008 22:34
anarchist
Z toho lze dovodit, že pokud bych někde šlohl nějakou jinou kartu, tak bych se připojil. Ten Ovisli… poslední
Paullus 15.02.2008 22:40
Paullus

To už jsem zkoušel. Jinak problém spíš vidím v tom, že router má tendenci MAC adresy z nějakého důvodu považovat za neplatné. Když jsem mu nabídl adresu od jednoho svého Wi-Fi USB donglu, odmítl ji zrovna tak. Naproti tomu s adresou kdysi odcizeného Dell Aximu se smířil.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru