Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejde mi nainstalovat ovladač zvukové karty

Po úspěšným naformátování a reinstalaci Winů (...PcPoradno, díky) se vyskytl další problém. Vypadá to, že drivery k chipsetu se mi nainstalovat podařily, až na zvukovku :.(
Mám zvukovku nějakou sériovou, dle Everesta - Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller (A-1), typ PCI. V záložce Eversta "Windows Audio" není nic.
Ovladače mám na cd od kompu a podle informací najitých na netu, bych je měl instalovat v pořadí "Microsoft® UAA Bus driver for Intel® High Definition Audio" a potom nainstalovat "Realtek Audio Codec Driver"... učinil jsem tak. Dokonce vícekrát po následných odinstalacích. Pokaždé se výsledek nedostavoval a Realtek nešlo spustit (ať už odkudkoli). Zvuky ve Winech tudíž nejdou, když jsem chtěl něco přehrát, WinAmp hlásí: Bad DirectSound Driver. Please install proper drivers or select another device in configuration. ERROR CODE: 88780078.
WMP soubory nepřehraje. Teď si opět nevím rady, reinstalovat systém už znovu bohužel nemůžu.
Na netu jsem hledal ale nikam to nevedlo :-[

Dokázal by někdo poradit? Za případný odpovědi jsem moc vděčnej. Díky :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ovladače mám na cd od kompu To znamená original ovladače od Pc? Mrkni se na chip zvukovky zjisti čí… nový
Sancha 16.02.2008 15:45
Sancha
No... jsem si jistej že ostatní jede v pohodě. Jediný co vím je, že nejde zvuk, páč nemá drivery a t… nový
OndraK 16.02.2008 15:58
OndraK
Postup máš správný. Zkusil bych novější ovladače např. WDM_R186.exe. Pokud tam máš ATI grafiku měl b… nový
MM_tank 16.02.2008 16:29
MM_tank
ATI grafiku nemám, mám nVidia... ty novější jsem stáhl, nainstaloval ale zvuk pořád nic, ve správci… nový
OndraK 16.02.2008 17:54
OndraK
Díky, už se mi to podařilo... mělo cenu odstranit ten vykřičník u PCI :-) nový
OndraK 16.02.2008 18:10
OndraK
A jak jsi to udělal?? nový
Dzod 23.09.2012 12:44
Dzod
konečně tam před 4 lety doinstaloval driver chipsetu. poslední
lední brtník 23.09.2012 14:03
lední brtník

No... jsem si jistej že ostatní jede v pohodě. Jediný co vím je, že nejde zvuk, páč nemá drivery a to číslo s názvem jsem zmiňoval: Intel 82801GB ICH7... je to nějkaká obyčejná, asi často používaná.
A ty ovladače byly na CD GIGABYTE od Intelu 955X/945 Series Motherboard Utility CD (Ver. 1.04), přiloženým v bedně od kompu, jinak před reinstalací winů zvuk šel bez problémů a rovněž jsem neměl problém s první instalací driverů zvukovky.
Teď jsem zkoušel, povolit certifikát ovladačů a Winy v tu chvíli spadnou na Závažnou chybu. Už dvakrát.
Díky za další rady.

Postup máš správný. Zkusil bych novější ovladače např. WDM_R186.exe. Pokud tam máš ATI grafiku měl bys doinstalovat napřed wdm driver /na ati.com má to asi 4mega/, hádá se to.

Je potřeba se podívat do nástroje pro správu/správce zařízení/hardware a tam se podívat do zvukových zařízení a jestli nejsou někde zařízení s otazníkem nebo vykřičníkem.
V pátek jsem se poprvé sestkal s tím že tahle zvukovka nešla rozjet asi byl čip nějaký vadný, nepomohl upgrade biosu,cvičná instalace na jiný disk, vytáhnutí ati karty a podobné kejkle.Dal sem tam genius 5,1 za 300.

ATI grafiku nemám, mám nVidia... ty novější jsem stáhl, nainstaloval ale zvuk pořád nic, ve správci zařízení je všecko zvukový v pohodě, povolený. Ale oběvil jsem vykřičník u PCI Device, problém je teď zas v tom, jak to spravit. Má takovej dojem že zvuk nejde díky tomu PCI :.(

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru