Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problém s instalací

Nazdárek mám problem s instalací winxp. Teď jsem dostavěl komp a nemůžu tam dostat xp. Když tam dám cd tak to načte začne formátování a atd... potom se to restartuje a napíše to " Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selectad Boot device and press a kay" Je to s bootováním, ale v biosu to nejde nastavit. Najde to disk a dvd, ale nejde nastavit bootování s dvd ani hdd je tam jenom flopka. Po každým restartu biosu to nenajde hdd ani dvd, musím ho tam vždycky nastavit. Je to deska MSI K9N Neo V3. Předem díky za pomoc.

Předmět Autor Datum
Mate v BIOSe nastavene spravne poradie bootovania? first: HDD second: CD/DVD ROM ostatne: hocico ho…
2laak 20.02.2008 20:29
2laak
Ani uložení nepomáhá " vždycky jsem to uložil", pokaždým rastrtu tam nic není a musím to načítat zno…
Honza H. 20.02.2008 20:48
Honza H.
Takze problem je "Po každým restartu biosu to nenajde hdd ani dvd, musím ho tam vždycky nastavit." T…
MM.. 20.02.2008 20:30
MM..
Tak, když to restartuju tak tam nejsou žádný disky. Musím je v biosu znova načíst hdd a dvd, ale v n…
Honza H. 20.02.2008 20:43
Honza H.
Jak "musím je v biosu znova načíst hdd a dvd" ? Musis sem pisat ze co presne robis lebo nevidime ti…
MM.. 21.02.2008 02:32
MM..
Nakonec jsi pomohl, byl to vadnej kabel. dělal jsem to večer a nějak jsem si toho nevšiml. Tak všem…
Honza H. 21.02.2008 17:01
Honza H.
Zkontrulejte jestli Vám drží správné nastavení času. Jestliže po restartu je jiné,tak Vám nedrží bio…
makovecst 21.02.2008 13:58
makovecst
Máš v pořádku akumulátor na základní desce?
Bobays 21.02.2008 16:57
Bobays
Jak víte, že má na základní desce akumulátor? Aby zkontroloval baterii mu radí již kolega nad vámi.…
Kurt 21.02.2008 17:01
Kurt
Problém je vyřešen, byl to vadnej kabel. Všem moc díky poslední
Honza H. 21.02.2008 17:08
Honza H.

Mate v BIOSe nastavene spravne poradie bootovania?

first: HDD
second: CD/DVD ROM
ostatne: hocico hociako.

Hups, teraz som to docital este raz. Nepisete, preco sa neda nastavit poradie bootovania. Ak nieco neviete najst, to neznamena, ze to tam nie je. Ci je zadrhel inde?

Inak celkom mozne, ze nastavite BIOS a potom ho neulozite. Ukladat by sa mal pravdepodobne pomocou klavesnice F10, ale mate to priamo na obrazovke, len sa porozhliadnut a citat.

Takze problem je "Po každým restartu biosu to nenajde hdd ani dvd, musím ho tam vždycky nastavit."
Takze v BIOSe load defaults, save and exit, vliezt znova do BIOSu nasiel disk a dvd? Ak nie tak ich zapoj tak aby ich nasiel, alebo sem napis viac informacii o tom co to su za disk/dvd ako a kam si ich zapojil atd.

Tak, když to restartuju tak tam nejsou žádný disky. Musím je v biosu znova načíst hdd a dvd, ale v nastavení priority pro bootování mám pořád jenom flopku a to už jsem jí i odpojil. Mám to napijený v IDE, hdd MA, dvd SL. Hdd je WD 80GB a DVD LG

Jak "musím je v biosu znova načíst hdd a dvd" ? Musis sem pisat ze co presne robis lebo nevidime ti na to, a podla toho co pises sa neda pochpit ze co robis.
Napis aj presne ze co myslis tym "v nastavení priority pro bootování mám pořád jenom flopku", kde jaku presne polozku si pozeras, co tam vybehne pri stlaceni Enter, a ake tam mas dalsie polozky.
A co myslis tym "když to restartuju", save&exit a potvrdenie (Yes) alebo ctrl-alt-del alebo po vypnuti z elektriky a zapnuti alebo co?

HDD/DVD zapojit na 80zilovy kabel, oznacenu stranu kabla do MB (nie je jedno ktora strana ide do zakl.dosky, do zakl.dosky musi ist oznacena strana zvycajne modra), skontrolovat poriadne jumpre, ci disk nema aj polohu "alone"(samotny) tak tu nepouzivat ak tam mas aj slave, ak ma polohu master with slave tak pouzit tu, DVD najumprovat na slave. Skusit aj iny kabel.

Zkontrulejte jestli Vám drží správné nastavení času. Jestliže po restartu je jiné,tak Vám nedrží bios a při každém restartu se nahrává defaultní hodnoty, které vlastně o počítači nic neví. Příčinou by pak byla porucha napájení biosu, je realizovaná malou kulatou baterií, kterou dobře najdete. (U hodně starých desek to býval akumulátorek).
S pozdravem Sten.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru