Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem SD pam karta . lock

Dobrý den
Mam takový dotaz na mé pamětové karte Secure digital se mi podarilo ulomit ten lock:-/ a tak jsem ji rozdelal a zjistil jsem ze tam jsou dva kontakty u sebe a o trochu nize dalsi dva kontakty ..tak se chci zeptat jestli nekdo nevi ktere kontakty se musi spojit ... jesli tomu nekdo rozumi byl bych rad kdyby me poradil

Předmět Autor Datum
Ved sa pozri na to co si ulomil, ze ktore kontakty to spajalo a kedy (ktore pri lock, a ktore pri ne…
MM.. 22.02.2008 18:37
MM..
no jo ale to je ten problen ze to uz nemam takze se nemohu podivat.
l.lahodny 22.02.2008 18:41
l.lahodny
Zkusit metodou pokus - omyl, na té kartě je to snad nakreslené a tolik možností není. Nebo ulomit on…
karel 22.02.2008 18:46
karel
Si schopny odfotit to vnutro, alebo lepsie popisat ako vyzeraju tie kontakty? Na tom co si ulomil bo…
MM.. 22.02.2008 19:16
MM..
no tak vyfotit to slo hodne tezko jelikoz to je male a spatne me to zaostrovalo tak jsem se to pokus…
l.lahodny 23.02.2008 19:18
l.lahodny
To co si nakreslil je asi nanic. Dolezite je pozriet sa ci tie susedne plosky nie su prepojene uz na…
MM.. 23.02.2008 21:17
MM..
Ano, to foto by veru bodlo, ale kedze su tam 4 kontakty, da sa predpokladat ze to spaja po paroch, a… poslední
pravy-exolon 24.02.2008 17:03
pravy-exolon

Si schopny odfotit to vnutro, alebo lepsie popisat ako vyzeraju tie kontakty?
Na tom co si ulomil bolo nieco vodive? (nejaky pliesok? Ak ano tak si spomen ze ako vyzeral, mal po stranach pruzne kontakty? A pouzi trochu hlavu aby si prisiel na to ze ako asi to spajalo kontakty, ked sa to posuvalo do strany). P.S. alebo to vyhod.
Ako spaja kontakty tvoja karta od tajneho vyrobcu s tajnym oznacenim urcite nikto nevie a nikto normalny ani kartu nebude rozoberat, to sa snad ani "rozobrat" neda, len roztrhat a potom to uz je dost nanic...

To co si nakreslil je asi nanic. Dolezite je pozriet sa ci tie susedne plosky nie su prepojene uz na doske spojov, a potom by pliesok spajal vpodstate "na dlzku", a len v jednej polohe (t.j. napr. rozpojene = write enable a spojene = write protect, alebo naopak).

Uplne ako prve by som skusil tak ako to je (nic nespajat) ci sa da na tu kartu zapisovat. Ak sa da tak by som to nechal tak. Ak sa neda tak skus este tie plosky spojit "po dlzke", t.j. spoj dve lave, a dve prave nejakym dratikom. Je to ale takto naslepo riskantne, mozes kadeco odpalit, dokonca aj zariadenie do ktoreho to strkas.
Lepsie by bolo poriadne si tie kontakty pozriet - aj ze ci uz nejako nie su spojene plosnymi spojmi na doske, a co asi ta stratena cast mohla spajat (zvycajne su na doske aj stopy po tom ako sa tam tie kontakty suchali) preto som chcel foto.

Ano, to foto by veru bodlo, ale kedze su tam 4 kontakty, da sa predpokladat ze to spaja po paroch, a ako napisal lock je dole, tak potom ako najpravdepodobnejsie mi vychadza, ze unlocked to bude vtedy ked spoji prvy a treti kontakt od vrchu, vychadzam z toho obrazku co tu postol. Inak este neviem cim sa to snazil fotit, ale ak nejakym aspon trochu slusnym digitakom a nie zrovna mobilom, tak si na take male vzdialenoasti treba zapnut makro rezim, pretoze bez toho to fakt tazko zaostri.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru