Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Záhada Bootování PClinux2007

Dobrý den,
to co se mi stalo dnes jsem ještě nezažil a vůbec nevím,kde může být problém.
Rozhodl jsem se vyzkoušet novou distribuci linuxu a tak jsem stáhl image Live CD a přes Alcohol vypálil na cd.Hned po vypálení na mě vybaflo první překvapení.Moje Widle Vista Ultimate se totiž tvářily,že na cd nic není.Přesto jsem zkusil z cd nabootovat a ejhle nabídka vyskočila.Jenže to bylo asi tak všechno.Po výběru spustit linux se začal systém bootovat(live cd).Ovšem ve čtvrtce se bootovaní zaseklo cdromka pomalu zastavila na 0 otáček.Potom jsem vzal cd na druhé pc a zkusil z něj nabootovat.Vše proběhlo tak jak má.Na 2 pc jsou win. xp profesional sp2(taky nic na cd nevidí).Nevím proč se u mě bootování sekne a na 2 pc funguje.Může na to mít vliv,že mám dualboot vista a Ububtu Gutsy Gibbon?Pls poraďte sem v koncích a nic mě nenapadá.Může to být špatná cd-rom?
Dík za rady

PS: Zapoměl jsem napsat,že jiná CD/DVD a bootování na té cdromce fungují normálně,jen ty s tímto os prostě ne a ne naběhnout a není to systémem ani image,protože jsem ho tam kdysi měl.Stejný problém je na všech cd s tímto os.I na tom,ze kterého jsem tento os kdysi instaloval.Já tomu fakt nerozumím.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
možná kolize s nainstalovaným Gibbonem, nebo HW nekompatibilita s některou z komponent v PC. S Vista…
touchwood 25.02.2008 20:15
touchwood
proc by live CD melo kolidovat s nainstalovanym Ubuntu ? Vzdyt kdyz to spusti z CD, tak to nemuze mi…
Redmarx N 25.02.2008 23:46
Redmarx N
tohle distro taky neznám, ale třeba mají nějak "divně" udělané startovací skripty..
touchwood 26.02.2008 06:51
touchwood
Nevim jak je mají udělané,ale mě spíš přijde divné,že když jsem to předtím nainstaloval jednou a ups…
Teplomet 26.02.2008 19:43
Teplomet
Vyřešeno.Důvod.Špatně vypálené cd.Resp.Toto distro je háklivé na kvalitní vypalování,takže pro ostat…
Teplomet 09.03.2008 02:46
Teplomet
ziadne normalne datove CD (bez specialnych ochran) nie je haklive ne vyaplovanie. Bud tam su jednick… poslední
MM.. 09.03.2008 03:03
MM..

Nevim jak je mají udělané,ale mě spíš přijde divné,že když jsem to předtím nainstaloval jednou a ups.Podruhé to nejde přitom mi tohle distro podle hodnocení na webu atd. připadá,že stojí za zkoušku.Před tím jsem ho tam dal spíš omylem :D,než naschvál.Tenkrát jsem totiž znal jen XP :D.Další prapodivnost je,že ani vista ani xp (ubuntu soubory na cd vidí) soubory vypálené na cd nevidí. už jsem se ptal na jejcih fóru,tak jsem zvědav co z nich vypadne.

ziadne normalne datove CD (bez specialnych ochran) nie je haklive ne vyaplovanie. Bud tam su jednicky a nuly spravne alebo su nespravne a to plati pre vsetky datove CD. Ak su jednicky a nuly nespravne, tak je problem v tvojom CD mediu alebo vypalovacke, alebo v mechanike z ktorej sa to snazis spustit, a nie v distribucii linuxu resp. nie v datach ktore su na CD.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru