Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Bootovanie po sieti a problem so SATA diskom

To co pises sa mi nezda - testoval si na USB sticku presne na chlp to iste, co mas v LAN? A testoval si to presne na tom istom PC na ktorom to cez LAN neslo? To neverim. Skusil si nabootovat z LAN, ale nechat tam zastrceny aj ten USB stick? (nech je v systeme aspon jeden legacy harddisk?) Aky presne tool mas? Ghost? To sa tu uz riesilo ze ghost ma problem s CDROM na SATA alebo s cim.
Inac pre DOS existuje akoze "univerzalny" SATA driver, nie je uplne univerzalny ale moze ti pomoct, pozri si tuto diskusiu http://pc.poradna.net/question/view/154731-dosovy-d river-pro-sata-cdrom
Vseobecne zavisi to od zakl.dosky resp. chipsetu a od BIOSu takze na roznych PC so SATA mozes mat odlisne spravanie. Myslienka pouzivat na toto DOS a nejaky univerzalny image nie je moc dobra ak su tie PC odlisne, to je potom akokeby si chcel prevadzkovat na roznych PC len jeden image Windows a bez ovladacov. Netvrdim ze to nepojde zavisi od tych odlisnych PC ze na ktorom a ako to pojde.
Inac ako presne mas zadefinovany ten image na LAN serveri? Neviem ake su tam moznosti, ale ak to moze byt ako disketa skusil by som ten image na LAN serveri urobit ako image diskety.

P.S. este ma napadlo ak by si pouzil nejaky DOS tool ktory pouziva na pristup k disku len volania BIOSu int13h, tak taky tool musi fungovat na akomkolvek systeme, kedze pristup k disku sprostredkovava BIOS. Ktory tool pouziva vyhradne int13h netusim, neda sa to v tvojom toole nastavit? (commandline parametrami)?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny