Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Bootovanie po sieti a problem so SATA diskom

Zdravim.
To co som napisal bolo aj zrealizovane. Skusal som presne tu istu konfiguraciu co mam pre siet aj na USB kluci. Najskor som skusal len bootovanie po sieti co slo ale ked som uz potreboval spustit ten zalohovaci nastroj tak tam mi to bud zamrzlo alebo sa to restartovalo. Zamrzlo to vzdy pri detekovani dikov. Ale ako vravim z USB na chlp presne to iste funguje a na disk sa ten zalohovaci nastroj dostane bez problemov. To co mam v lan bola image diskety 1.44 MB, ten som rozbalil a nakopiroval na kluc takze to musi byt to iste. Este chcem dodat ze pri bootovany z LAN mi funguje len MS-DOS ktory je sucastou Win 98, iny DOS nejde po sieti pretoze vsetky hasnu pri inicializacii disku. Co sa tyka tych PC vsetkych 10 je presne na vlas rovnakych pretoze je to ucebna. Takze mam univerzalny image disku pre vsetky PC len ho tam nemozem dostat.
Co sa toho SATA spravania tyka to je pravda. Doma mam tiez dva PC a na jednom to testujem je tam tiez SATA a chova sa to este horsie. Je to velmi pomale a ked som skusal boot manazera GRUB v4.3, len jeho samotne zavadzanie trvalo asi 5 minut a v tej ucebny len 3 sekundy zhruba.
Zalohovaci nastroj je Partition saving a podla vsetkeho vyuziva len funkcie BIOS-u int 13 ale to neviem isto to si len myslim. Je to dos program tak sa mi nezda ze by dokazal pristupovat priamo na disk. Ako nehovorim ze je to nemozne ale podla toho ako sa to chova pri manipulaci s int 13 si myslim ze vyuziva prave to. Link na tvorcu toho nastroja: http://damien.guibouret.free.fr.
Ako ja som mal s tym bootovanim po sieti viac problemov ale nejak som ich uz vyriesil, ale ci su tam neni chyby pre ktore mi nechce pracovat s tym diskom to uz netusim.
Na tvorbu Network Boot image vyuzivam 3Com Boot image editor. Ten vytvori obraz diskety a na zaciatok toho image suboru vklada este nejaky kod potrebny pre bootavanie po sieti. Skusal som aj WinImage editor. Ten vytvoril tiez obraz z diskety ale kedze ho nedoplnal ako ten predosly editor odmietal mi PXE ROM nabotovat.

Na to nastavenie v BIOS-e sa este pozrem ale nieco take som skusal asi. Ale mal som na vyber pre radic SATA len moznosti "RAID" a "SATA", alebo "disable". Moznost "RAID" sa disk choval ako SATA a moznost "SATA" sa disk choval ako 3rd Master IDE. Ale to si este pozrem lepsie aby som nehovoril z cesty.

Takze asi takto to mam nejak realizovane dufam ze som to napisal aspon trosku zrozumitelne.

S pozdravom Peter.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny