Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Bootovanie po sieti a problem so SATA diskom

Neviem teraz zhlavy ako to presne funguje na lowlevel urovni ale int13 si PXE predpokladam zachyti (prepise na svoj) aby mohol emulovat disketu/disk na ktorej je to, co sa taha zo siete. Takze ano aj PXE to moze ovplyvnit, chybne napisana je ale asi (moj nazor) ta aplikacia (ten program na zalohy).

Skus ten image vyrobit niecim inym vid tie linky co som dal. Alebo skus aj odtial http://support.3com.com/infodeli/tools/nic/mba.htm ten najnovsi (4.30) a odtial pouzit ten boot image editor, ale pozri aj tie ine linky co som dal (na http://www.hanewin.net/remote-boot.htm je aj postup ktorym by mal fungovat aj FreeDOS)

P.S. ak sa vyznas dobre do SW (asm, apod) tak si to mozes zdebugovat (commandline debug.exe (MSDOS ho obsahuje) alebo nejakym lepsim DOS debuggerom) ze preco ta utilita padne.

P.S.2. a pozri si ake ma commandline parametre ten tvoj program na zalohu disku, ze ci mu nemozes parametrami vnutit napr. cislo disku, aby nerobil autodetekciu apod (ktovie co pri tej autodetekcii vola a mozno sa snazi detekovat aj ten akoze emulovany PXE disk, co jaksi nedopadne dobre :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny