Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Bootovanie po sieti a problem so SATA diskom

To int 13 ma na emulaciu akeho kolvek disku, teda takmer akeho kolvek vlastne funckie, cize PXE by nemalo mat potrebu ho prepisovat ale neviem, neviem preco to nechce ist. Ale zaznamenal som pokrok. V skole mi to z neznamich pricin zacalo fungovat a jedine co som urobil bolo ze som odpojil asi dva kanaly serial ATA, Teda pracuje len jeden serial master tam je disk a slave je prazdny. S tou to konfiguraiciou to zatial bezi. Ale doma mam s tym problem stale a ani nemozem nejak ovplivnit toto nastavenia viac kanalov SATA, ale ani neni treba lebo je len jeden kanal asi.

A co sa tyka toho image je vytvoreni presne tym MBA toolom v4.30 tam je ten image editor a v tej verzi ako som mal a aj mam. :-) Ten dalsi nastroj som este nevyskusal.

K tomu debugovaniu, to som uz skusal zo zufalstva, ale asi to bezi v chranenom mode pretoze mi prisiel bud dos, alebo ten program na to ze ho krokujem. Hlaska bola typu ze "chyba vykonania: bol najdeni Breakpoint" alebo tak nejak neviem to presne prelozit. Skusal som to v turbo debugeri. Ako ale samotne debagovanie bez zdrojaku je dost husta zalezitost lebo je tam vela volani a ked sa zacnu rozvetovat mam co robit aj viac ako mesiac kym najdem to volanie kde je chyba. Ak takych volani neni viac. Uvazoval som ale o tom ze zavesim breakpoint na int 13 ak mi to sprava pamate dovoli a budem krokovat tam, ale este som sa s tym tak daleko nedostal.

K tomu programu, ma paramatre na vnutenie cisla disku. Vnutil som mu ten disk co potrebujem a prave v tedy ked zistoval charakteristyku disku cize typ a pocet partici sa to zaseklo. No ostatne disky nacital bez problemov. Ja neviem ale asi to tym programom nebude ked mi pred tym havaroval na tej istej chybe aj Free DOS a DR-DOS. Skor nejaka HW alebo fireware zalezitost.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny