Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno převod jpg do txt

Kráťa - musím říci, že v poslední době zapracovala i Recognita a nejlepší software založený na tomto enginu dosahuje stejné přesnosti rozpoznání jako Finereader - Omnipage 16.

AZOR - no o BMP bych se az zase tak nezminoval. Kdyz tak RAW nebo TIFF. Jinak ale neni problem ani s JPEG, ale musi mit nalezite parametry, komprese na minimalně 85% nekomprimovaneho.

JPG je bitmapový obrázek, tudíž když to otevřeš a je tam text nebo třeba nějaká krásná děva, tak pro ten soft je to prostě vždycky obrázek. Úprava teda v bitmapovém editoru, ale samozřejmě nikoliv, že by si psal znaky na klávesnici, ale kreslíš jiné obrázky, třeba v podobě znaků.
Druhá možnost je to co ti radí Kráťa, použít OCR software a převést bitmapu na znaky. To pracuje tak, že když máš v tom JPG nakreslené písmeno K, tak ono to srovnává s nějakým vzorem a zjistí, že se to podobá K, tak do textového editoru napíše K. Z toho je jasný, že téměř nikdy nedosáhneš stoprocentního přepsání, občas to nějaký znak nepozná. U slušného kontrastního obrázku se dosahuje správnosti nad 95%. Aby si ji dosáhl, musíš splnit nějaké podmínky, např. jak tu bylo už zmíněno, obrázek nesmí být příliš komprimovaný nebo např. by měl mít rozlišení 300 dpi a vyšší - podle velikosti písmen.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny