Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To MaSo: Proc mu radis neinstalovat Firewall, na netu bez firewallu je silenost. Krome InCD s tebou…
Redmarx N 07.03.2008 00:10
Redmarx N
- firewall instalovat nemusí má ho ve Windows. Že má být bez firewallu jsem nikde nepsal. - WinAmp n…
MaSo 07.03.2008 00:16
MaSo
A ja napriklad nemam firewall zapnuty vubec. Pocitacum v lokalni siti verim, a pc s windows mam pouz…
JR_Ewing 07.03.2008 09:30
JR_Ewing
Linux jako primární systém nepoužívám (a nikdy zřejmě používat nebudu). Mám ho jenom na zkoušení na…
MaSo 07.03.2008 11:27
MaSo
Srovnani: zakladni instalace windows: Posloucha minimalne na http, porty pro sdileni windows a vysil…
JR_Ewing 07.03.2008 11:43
JR_Ewing
Pouze pokud ta osoba nespí ještě někde jinde s nějkým jiným...:)) PS: Taky nemám rád aplikační fire…
MaSo 07.03.2008 11:50
MaSo
Ale to je aplikacni firewall a navic tak na dve veci. Jinak jak pise myslim JR Ewing, nejlepsi je H… poslední
Redmarx N 08.03.2008 23:38
Redmarx N

To MaSo: Proc mu radis neinstalovat Firewall, na netu bez firewallu je silenost. Krome InCD s tebou v nicem nesouhlasim, ale to InCD to mas recht.

To Kráťa a JR Ewing: Teměř souhlas s Kráťou, Nortona ne, jsem zkousel i to posledni Symantec Security a je to porad hruza, akorat maji myslim Symantec AdSence nebo tak nak, varuje to pred otevrenim stranky jeste nez ji otevres, je to zdarma a je to dobry.

To Jack: ACDSee vyssi verze ano, ono to bez nej totiz nekdy nejde, existuji obrazove formaty, ktere zdarma prohlizece nezobrazi, ale ACDSee ano, napriklad Lizardtech DJVU.

To Dave: Adobe Reader nova verze myslim 8 uz system nebrzdi, ikdyz Foxit urcite neni spatnej.

To mif: Adobe Creative Suite muze v pohode, pokud teda ma normalni procesor, myslim Core 2Duo ;-), sorry za rypnuti, ale me to system nezpomalovalo.

Jinak ja rikam, neinstalovat kraviny - tak 90% veci co je na stahuj.cz. A to i presto, ze na zminenem weby pisou, jak je to bajecny program. :-D

- firewall instalovat nemusí má ho ve Windows. Že má být bez firewallu jsem nikde nepsal.
- WinAmp nechcu ani vidět a to kdysi býval velmi dobrý program
- pokud si věříš systém optimizerům, je to tvoje věc
- AVG nemám rád už dlouho, a to jenom kvůli tomu, že se po každé aktualizaci muselo kliknout na "Ok", nevím jestli to tam je pořád...
- ICQ je plné zbytečných omalovánek, ale základní funkce, které má snad každý jiný klient chybí

Srovnani:
zakladni instalace windows:
Posloucha minimalne na http, porty pro sdileni windows a vysila spoustu broadcastu ( klidne me opravte, nemam zakladni instalaci windows ted u sebe, je jich tam vic, ale nevim ted ktere ).

zakladni instalace ubuntu linux:
pocet otevrenych portu naslouchajicich na sitovem rozhrani = 0. I SSH se musi zapnout. Ano, s takovymto notebookem se nebojim pristoupit pod verejnou adresu do internetu i bez firewallu.

Ze nepouzivam firewall na pocitaci neznamena, ze zadny nemam. Jen nemam rad aplikacni firewally na koncove stanici. Ty, se kterymi pracuji v praci nejsou urceny aby branily pocitac pred utokem z venku, ale aby hlidali a omezovaly uzivatele a aplikovaly se pomoci nich nektere firemni politiky. Firewall mam samozrejme na routru.

Napada me srovnani s jinou oblasti lidskeho zivota, ktere naramne sedi na pouzivani ruznych antiviru, firewallu a antibuhvico programu:
Kdyz budes spat kazdou noc se tremi ruzne osobami a budes s nimi provadet ruzne podivne veci, tak ti ani prezervativ nepomuze. Zatimco kdyz budes spavat kazdou noc s toutez osobou, tak ani neni potreba.

Ale to je aplikacni firewall a navic tak na dve veci.

Jinak jak pise myslim JR Ewing, nejlepsi je HW firewall, proto mam firewall na routeru tim se chranim smerem z venku a potom jeste pouzivam aplikacni firewall jako ochranu proti programum, ktere jsem si dobrovolne nainstaloval, ale vim, ze radi odesilaji data smerem ode me neznamo kam - napr programy Adobe nebo Microsoftu - samozrejme firewall WinXP SP2 ale automaticky umoznuje posilat data MS, proto je lepsi firewall jineho vyrobce.
Jinak aplikacni firewall pouzivam i na linuxu, kde sice zadny program neodesila data nekam neznamo kam, ale co kdyby odesilal? Pak bych to bez aplikacniho firewallu nezjistil.
Nehlede na to, ze staci takova IP telefonie a razem udelas do HW firewallu diru a tak je dobry mit jeste aplikacni firewall, kde mnohem rychleji tu diru zacelis v pripade, ze treba pro IP telefonii mas HW telefon, pripojeny take pres router (rozumej firewall).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru