Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak poslat do LCD TV 1366 x 768?

Zdarec vespolek,
chystam se o vejkendu investigovat pozdejsi vyrobu samohrajky (HTPC). Vsechno je mi jasny, jen mam mezery v pripojeni obrazu. LCD televizor ma VGA vstup i HDMI, ja mam vsak k dispozici pouze graficke karty 6600go (ntb, s VGA vystupem) a Ati 9200 AGP, ta ma VGA i DVI. Jakym zpusobem tu TV pripojit, aby ukazovala nativni rozliseni, tzn. 1366 x 768? Nejsem si jist, zda mi to prez VGA ty moje karty dovoli nastavit. Vim ze existuje konverze DVI na HDMI, jsem ochoten do toho kabelu zainvestovat (vim ze zvuk budu muset posilat dalsim dratem).
Event. existuje nejaky zpusob, kterak LCD televizoru vnutit nasilim nativni rozliseni?
Kdyz jsem se o to pokousel poprve (s jakousi SiS grafikou na Intelu LittleLake, VGA vstup mi dovolil max 1024x768).
Televizor je SONY, tusim ze 32s3000 nebo tak nejak, operacni system bude na obou testovanych pc (notas i p3/733 s Ati 9200AGP) winXPpro cz.
Nechce se mi zatim investovat do noveho hw, protoze tomu nerozumim. Az zjistim co a jak, tak se poridi pekny case a specialni streva, ale nejprve chci natrenovat problematiku s dostupnym srotem.

Diky za postrehy, namety a pripominky.

Předmět Autor Datum
v provom rade musí toto rozlíšenie podporovať samotný televízor na externých vstupoch,pozor,niektoré…
ogl 07.03.2008 15:48
ogl
Pres VGA to nejspis (ale neni to dogma!) neprohonis - tyhle D-SUB analogy u TV mivaji omezene moznos…
mif 07.03.2008 16:28
mif
akorat jsem si k tomu drepnul. Prez VGA tam nacpu 1024x768@60hz. Problem to neni, ze mam plochu plac…
gullman 07.03.2008 16:44
gullman
To smesovani jsem myslel ohledne HDMI + analog zvuk (je nabiledni, ze z analogu D-SUB by to smesovat…
mif 07.03.2008 16:59
mif
jejej...ja se omlouvam za rookie commenty. Jak jsem ale psal, jsem v tomhle uplne zelenej a LCD TV p…
gullman 07.03.2008 17:13
gullman
Moje samohrajka ale by mela jeste po nocich to... no... stahovat. No vpohode! Vsak samohrajka je ta…
mif 07.03.2008 17:19
mif
Správně! Péčko patří do ložnice... /To jsem si nemohl odpustit...:))/
MaSo 07.03.2008 17:38
MaSo
Et tu, Brutus!? :-D
mif 07.03.2008 17:41
mif
...mam rovnez pecko v loznici. Muzu si ho zapnout kazdou sudou stredu v mesici, pokud teda netrpi bo…
gullman 07.03.2008 20:40
gullman
Tak jsem se vcera ozral a v euforii objednal ten ovladac ]:). Beeeeeee (hlas obetniho berana)...
mif 08.03.2008 09:20
mif
Alkohol jako booster odvahy je uzasna vec :-)...Nezapomen mily skopce hodit info! Edit: kdyby to ch… poslední
gullman 09.03.2008 13:18
gullman

v provom rade musí toto rozlíšenie podporovať samotný televízor na externých vstupoch,pozor,niektoré tv nevedia dať viac ako 800x600,vysoké rozlíšenia vie len samotný televízor,ale cez externé vstupy to nejde,treba si preštudovať manuál ku konkrétnemu televízoru.Pokial na graf.karte nieje možné nastaviť potrebné rozlíšenie,existujú programy ako napr. powerstrip,ktoré takéto rozlíšenie vedia graf.kartu "naučiť"

Pres VGA to nejspis (ale neni to dogma!) neprohonis - tyhle D-SUB analogy u TV mivaji omezene moznosti. Pres HDMI to pujde, jestli to ovsem nativne podporuje grafarna (napr. moje IGP to umi). Problem ale bude s propojenim zvuku - skrz redukci jaksi nezrealizujes digitalni audio, tudiz je otazka, zda umi TV "sloucit" audio/video ze separatnich vstupu.

akorat jsem si k tomu drepnul. Prez VGA tam nacpu 1024x768@60hz. Problem to neni, ze mam plochu placatou. Ale divXy jsou taky placaty. Ovsem prave jsem ve winampu v5.35 objevil funkci "My screen has aspect ratio of:" a moznost definovat pomer stran videa. Jakmile jsem tam dal 16:9, muj film vypada ok :-)

Pak jsem popad jeste audio kabel jack na jack (3.5mm), propojil zvukovku z pc se zdirkou pc audio na TV a viola, oziva se strelba (testovacim videem je Band of Brothers díl 3, Carentan). Zrejme zalezi na TV a me se vyplatilo, ze jsem pri jejim vyberu priliz nesetril.
Tzn. to znamena, ze SONY Bravia KDL32s3000 umi smesovat VGAin obraz se zvukem. A ja kazdej blbej divX prestanu predelavat manzelce na DVDcka. Tet jen zbejva ty pocitacovy streva uklidit do nejakeho case, aby to nedelalo v obejvaku ostudu a opatrit sikovnou wireless klaviaturu na ovladani z kanape.

diky :-)

To smesovani jsem myslel ohledne HDMI + analog zvuk (je nabiledni, ze z analogu D-SUB by to smesovat melo ;-)). Ja se stavbou samohrajek trosicku zabyvam, ale TV, ktera tohle umi, jsem jeste nepotkal. Winamp nepouzivam, ale aspect ratio umi nastavit kazdy trosku slusnejsi player (osobne pouzivam MV2P + CCCP, na DVD "nativni" MPC). Wireless klavesky resim furt, a, je mi to trapne - na idealni zarizeni jsem jeste nenatrefil (bud je to predrazene, nebo to nema dosah, nebo to nema polohovadlo, nebo to sezere baterky za tyden, nebo...). Ted se mi docela zalibilo tohle product.jsp (Eurocase :-D !). Gugluju jak strhany a shanim recenzi...

jejej...ja se omlouvam za rookie commenty. Jak jsem ale psal, jsem v tomhle uplne zelenej a LCD TV pripojenou na pc vidim podruhe v zivote, poprve se to moc nepovedlo. Winamp je sice komercni hlopej previt, ale ja s nim ziju uz deset let a neumim se ho vzdat.

Ten tvuj link je nesmirne zajimavej! Jen by to chtelo nakyho obetniho berana, co si to koupi...
Moje samohrajka ale by mela jeste po nocich to... no... stahovat. To se asi timhle ohendlovat nepodari. Nicmene hendlovat stahy se da z dospeleho pc vzdalenou plochou, treba, me napada. Cili ten imon...Jen ta znacka :-D

Moje samohrajka ale by mela jeste po nocich to... no... stahovat.

No vpohode! Vsak samohrajka je taky na to, aby vrcela (mno, sevelila) v obyvaku a neotravovala pri spanku (pecko mam v loznici /bez komentaru, plz ]:)/ a asi bych nezabral. Resi se to tak, ze mas permanente pripojenu toliko bezdratovou krysu a keybik nekde ve skrini. Jakmile potrebujes namlatit pismenka, vytahnes klavesku, pichnes do celniho USB, naklepes text, vytahnes a schovas.

...mam rovnez pecko v loznici. Muzu si ho zapnout kazdou sudou stredu v mesici, pokud teda netrpi bolesti hlavy.

stahovadlo jsem mel naposledy vedle v cimre na skrini az u stropu, tam neprekazelo. A kvuliva datlovani pismenek lezt na stafle nebylo dobry. A takle vzdalene muzu napriklad ze zachoda wifinou kontrolovat, jaxe mi to stahuje. Jen bylo moc daleko od televizoru..

Alkohol jako booster odvahy je uzasna vec :-)...Nezapomen mily skopce hodit info!

Edit: kdyby to chodilo alespon trochu slusne... to by bylo. Do rozpoctu bych to vmestnal. Ovladani samohrajky bezdratovou mysi vidi manzelka jako minus, v jejich ocich stale jako multimedia centrum vede naka priblbla vez na DVDcka vod SONY. Ale to by nebylo vooonooooo :.(

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru