Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vytvoření CUE souboru pro MP3ku

Zdravím Vás,

mám jednu mp3, ve které je celé album a nemám k ní cue soubor, který by tu mp3 rozdělil do jednotlivých stop. Rád bych si takový cue vytvořil, ale jsem snad slepý, protože nemůžu nic na to najít. Buď programy vytvoří cue při grabování CD nebo CueSplitter rozdělí mp3 podle zvoleného cue souboru. Ale nic, co by vytvořilo samotný cue. Neznáte někdo program na tohle? Díky.

Předmět Autor Datum
Wikipedia: Cue seznam nebo také cue soubor je ASCII textový soubor, který definuje rozvržení stop n…
Mike17 11.03.2008 16:12
Mike17
ASCII soubor. To mě mohlo napadnout že? =) OK, díky. Už si to edituju podle jiného cue a funguje to.
siberian 11.03.2008 16:19
siberian
Tak to jsem rád, prosím. poslední
Mike17 11.03.2008 16:21
Mike17

Wikipedia:

Cue seznam nebo také cue soubor je ASCII textový soubor, který definuje rozvržení stop na kompaktním disku CD. Cue seznamy mají typicky přípony „.cue“. Původně byly využívány programem CDRWIN na vytváření audio CD, ale jsou používány i jinými aplikacemi jak pro vytváření obsahu CD disků, tak programy pro přehrávání hudby.

Pro audio CD jsou v cue seznamu uloženy názvy alb, umělců a písniček (audio stop) a jména používaných zvukovách souborů. Mezi používané formáty patří zejména MP3 a WAV. Cue seznamy se používají zejména při vypalování nebo přehrávání livesetů, kde jsou všechny stopy uloženy uvnitř jediného souboru.

Cue seznamy se nehodí pouze na audio, ale i na různé další typy CD ve spojení s obrazem disku (image souborem). Tento obraz má obecně příponu „.bin“.

Úplný popis cue seznamu s výpisem příkazů je k nalezení v dokumentaci k programu CDRWIN.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru