Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Win Vista - zálohování pomocí PC Complete Backup

Rád bych na svém notebooku vyzkoušel nainstalovat nějaký ten Linux, tak jsem se zajímal o možnost "zálohy" dat z disku. Tím myslím, abych měl po znovuobnovení systému kromě dat zachováno i rozložení oddílů + MBR - pro účely instalace Linuxu bych disk kromě smazal a přerozdělil načisto.
V příslušenství Windows jsem narazil na položku zálohování a tam je "Zálohování Complete PC Backup" - tak bych se rád zeptal, zda někdo s přítomných má s dotyčným způsobem zálohy zkušenosti a jestli to provede přesně to co jsem psal výše. V případě záporných odpovědí jsem vděčný za každý tip na sw, který by mi mohl adekvátně posloužit ;-)
Poznámka: zálohovat bych chtěl na dvd disky

Předmět Autor Datum
Pokud bys v případě problému nebyl schopný si visty nainstalovat znovu případně za to nechtěl někomu…
MM_tank 12.03.2008 10:55
MM_tank
Presne tak a krome live CD se da, pokud notebook umoznuje bootovat s usb, nainstalovat linux na neja…
Redmarx N 12.03.2008 11:07
Redmarx N
Ja doporucim zkouset nainstalovat do virtualniho stroje. Ono totiz live-cd kazi svuj dojem svoji ryc…
JR_Ewing 12.03.2008 11:07
JR_Ewing
Já zatím zkoušel jen Ubuntu 7.10 - wifi + lan bez problémů, bluetooth se hlásil jako aktivní ale s m… poslední
Michal.Maniak 12.03.2008 12:19
Michal.Maniak

Pokud bys v případě problému nebyl schopný si visty nainstalovat znovu případně za to nechtěl někomu platit tak se do takových experimentů nepouštěj. Použij nějaké tzv. live cd nebo dvd - z toho se jenom bootuje. Stejně je pravděpodobné že na ntb zvlášť novější nebudou pod linuxem ovladače /wifi, blutoooth/.

P.S. To že to zálohování bude na 100procentně fungovat ti nikdo nezaručí a vyzkoušet to není jak.

Ja doporucim zkouset nainstalovat do virtualniho stroje. Ono totiz live-cd kazi svuj dojem svoji rychlost. Holt cd nikdy oslnive rychle nebylo. Take si to pro svuj provoz zchramstne cast ramky, ze ktere si vytvari ramdisk, cimz ( zvlaste u pc s pameti do 1G ) pocitac jeste zpomaluje.

Já zatím zkoušel jen Ubuntu 7.10 - wifi + lan bez problémů, bluetooth se hlásil jako aktivní ale s mobilem se nespojil (počítám že to půjde nějak vyřešit).
Notebook je HP, všechny utility a ovladače pro Visty se nacházejí na cca 1 GB velkém diskovém oddíle, také je možnost všechno stáhnout z netu, problém je spíše ten, že systém se obnovuje ze zvláštní partition (cca 8 GB), DVD s Vistami jsem nedostal žádné ( :-( ). To kompletní obnovení (včetně oddílů, MBR..) chci tedy hlavně kvůli toho - Visty bych nainstaloval a nakonfiguroval bez problémů, kdyby k tomu bylo normální instalační médium.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru