Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přehřívání

Zdravím, mám procesor AMD Athlon 2600+ a mám problém s přehříváním. V Bisou mám nastaveno max 75°C, podle SpeedFanu mám při např. hraní her 55°C +-. Počítač mi tedy padá podle SpeedFanu někde kolem 55°C . Čím to je když mám nastaveno 75°C v biosu? SpeedFan to měří jinak? Díky za odpovědi.

Předmět Autor Datum
odkial si zobral ze to "pada" kvoli prehrievaniu CPU? Moze to padat aj kvoli slabemu zdroju, pretakt…
MM.. 14.03.2008 17:49
MM..
no přehřívá se mi, to vím určitě. Protože když jsem ho měl otevřený a puštěný větrák do něj vše drže…
Progresive 14.03.2008 20:19
Progresive
V tom pripade ok je mozne ze sa prehrieva grafika alebo chipset apod. Neviem aku mas dosku aku grafi… poslední
MM.. 14.03.2008 23:21
MM..

odkial si zobral ze to "pada" kvoli prehrievaniu CPU? Moze to padat aj kvoli slabemu zdroju, pretaktoavvaniu, kvoli problemom s RAM (otestovat napr. www.goldmemory.cz), apod, prip. aj prehirievaniu grafiky a nie CPU apod.

P.S. a v BIOSe sa nenastavuje ze "spadni pri 75°C", ale napr. kriticka teplota pri ktorej sa to vypne apod. (zavisi od dosky, CPU atd). Takze co, pada to alebo sa to vypne?

no přehřívá se mi, to vím určitě. Protože když jsem ho měl otevřený a puštěný větrák do něj vše drželo. CPU se mi tedy asi nepřehřívá, protože jsem hned po " spadnutí " ( nepadá to ale sekne se obraz ) najel do biosu a teplota byla 55 stupňů takže 20 stupňů rezrva. Dá see někde nastavit např. horní hranice teploty té grafické karty např..?

V tom pripade ok je mozne ze sa prehrieva grafika alebo chipset apod. Neviem aku mas dosku aku grafiku nic, co ti mam radit, myslis ze som jasnovidec? Teplotu grafiky napr. u nvidie si vies pozret v ovladaci.
A nejde o ziadne nastavenie ide o to ze asi sa ti nieco zohreje az tak, ze to pri tej teplote uz nevie korektne pracovat. Tam nepomoze ziadne nastavovanie, ale chladenie.
Alebo mas niekde na boarde studenak apod a mechanicky (teplotnou roztaznostou) sa to potom prejavuje... V tom pripade (ak sa neprehrieva ani grafika ani chipset) asi len vymenit dosku...
P.S. problem moze robit aj zdroj (pri zavretom kejse ide cez neho teplejsi vzduch z kejsu a moze ovplyvnit vlastnosti polovodicov) takze musis skumat trochu lepsie ze cim to je (najlepsie aj testovanim nahradnych komponentov napr. pozicat si iny silnejsi zdroj apod). Zacal by som ale kontrolou teploty grafickej karty...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru