Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Psychický blok proti aktivaci SW

Přiznám se, že trpím odporem a nechutí k aktivaci SW. Pořídil jsem si Office 2007 (Home and Student), licence dovoluje použití na 3 PC současně, cena je svůdná, cca 1400 Kč.

Zmíněný Office mám instalovaný na jednom noťasu, nicméně bez aktivace (nepoužil jsem crack, jen modifikaci textovýho souboru). Nemám v plánu SW používat na více PC, ale současně nechci "přijít o jednu aktivaci ze tří".

Jak se na problematiku (povinné) aktivace díváte vy? MS ji zavedl jako opatření proti pirátům a nelegálnímu použití. Já však licenci zakoupenou mám.

Řeší to tady někdo podobně jako já?

Pavel

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nemám s aktivací (Windows, Office, Adobe CS3, Vegas,...) žádný psychický problém. Chci-li tento sw p…
L-Core 17.03.2008 21:47
L-Core
Jen podotknu, že v mým případě nejde o crack, ale úpravu textovýho souboru. Ale jinak chápu, jak to…
Pavel 17.03.2008 22:26
Pavel
Crack nebo úprava txt souboru je v konečném důsledku to samé... Osobně považuji za nejčistší řešení…
Dale Cooper 17.03.2008 23:17
Dale Cooper
Ano, vyjde to nastejno, přesto v tom vidím rozdíl. Crack obvykle modifikuje binární soubor: exe, dll…
Pavel 18.03.2008 07:15
Pavel
Jestli je to ten textovej soubor co si myslym tak ti to za 30 dnů přestane fungovat a budeš muset ak… poslední
Standa 05.09.2008 06:25
Standa

Nemám s aktivací (Windows, Office, Adobe CS3, Vegas,...) žádný psychický problém. Chci-li tento sw používat a mám-li ho zakoupený, nemíním hledat nějaké medecíny. Doposud jsem s aktivacemi nikdy nezažil nějaké problémy (ani v troj-PC home verzích Off2003+2007). Představa, že dám desetitisíce za sw a legální licenci k němu si pokazím crackem (obcházení ochrany...), mě nijak netáhne. Aktivace (obvykle pár vteřin po internetu) mě nijak neomezuje ani neotravuje. A jestli třeba u Sony nějakou aktivací zjistí, že mám Windowsy XP, C2D a 4 giga ramky, je mi naprosto fuk.

U MS je to s aktivací ještě zlaté; jeden profesní sw, co používám, je nutno aktivovat po modulech, informace o aktivaci je uložena na serveru výrobce - a chci-li přeinstalovat OS, je nutno odaktivovat (=přenést licenci z PC na server) a po přeinstalaci (či přenosu sw jinam) opět aktivovat. Off-line přenos jinam nefunguje; aktivace (je možná i mailem či po telefonu) obsahuje různé identifikační údaje o PC, OS... mají to zabezpečené prakticky neprůstřelně (specifický program, nebude cílem hackerů jako Windowsy, fotošop a a spol...). Může se mi to nelíbit, ale jinou možnost nemám, pokud ten sw chci (a to chci, živí mě).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru