Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s frekvencí procesoru a pamětí u s.370

Dostal jsem starý počítač s celeronem (soket 370, čipset 815) abych to trochu vylepšil pro zavedení internetu. Za stovku jsem koupil Pentium 3 a větší hdd (4G to je opravdu jako nic). Při instalaci XP se to začalo zasekávat. A po několika restartech se to začlo zastavovat už po detekci IDE zařízení. Když jsen dal zpět celerona a resetoval CMOS v pohodě jsem nainstaloval XP. Pak jsem tam vrátil pentium a zaseklo se to při spuštění XP. Zkusil jsem i jiné P3 a stejny. Napdlo mě že by to mohly být paměti (jednostrané čipy) které u celeronu jedou na 100Mhz a a u P3 na 133MHz to asi nestíhají. Bohužel jiny nemám, ještě mě napadlo snížit tu frekvenci v biosu ale je to taková jednoduchá deska kde skoro nic není o nějakých jumperech nemluvě. Určitě se do toho biosu ještě podívám ev. se pokusím najít ještě jiné paměti, v nejhorším to pojede s celeronem. Ale rád bych věděl jestli Vás nenapadne jiné zajímavé řešení, nebo originální nápad. Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Rád bych Vás seznámil s vyřešením problému. Za vším je jedna ze dvou pamětí která je patrně špatná… poslední
zdenekhribek 23.03.2008 16:32
zdenekhribek

Rád bych Vás seznámil s vyřešením problému.

Za vším je jedna ze dvou pamětí která je patrně špatná nebo se s čipsetem i815 nesnese (je na něj moc nová?). Je to jednostraná čtyřčipová paměť. Když se mi selektivně podařilo zjistit která to je při fsb 100, zkusil jsem vyndat tu co to to držela na té stovce a světe div se krásně to jelo na 133- přesněji deska držela fsb na na 119-122. Nemám tušení proč. Zkusil jsem flashovat bios a objevili se tam dvě nové položky- memory driving strengt - (auto a enhanced) a memory cloks (unused on, unused off). Zkusil jsem je měnit a žádný rozdíl jsem nezaznamenal, tak jsem to nechal jak to bylo.
Jen je mi líto těch pamětí které jsem nedávno koupil a zkoušel je bez problému na memtestu a goldmemory. Nechce se mi věřit že odešly tak rychle. Zkoušel jsem je na dvou deskách se stejným čipsetem a sekají se. Ale vyzkouším je časem na něčem jiným, třeba se předvedou.
Ještě jednou děkuji všem kteří mně pomohli.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru