Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows XP vs. Vista

Dobrý den, prosím ještě o pomoc. Mám notebook kde je předinstalovaný windows Vista home. Chtěl bych to ale přeinstalovat na windows XP profesional, či home, lze to takhle udělat??? A pokud ano, mohu si v prodejně koupit verzi windows OEM, nebo se to jenom kupuje s PC, nebo mě to normálně prodají??? Děkuji moc za odpověď. Davkau

Předmět Autor Datum
Ano, Windows XP OEM lze zakoupit, jak bys ostatně sám zjistil nahlédnutím do nějakého e-shopu nebo d…
karel 23.03.2008 11:53
karel
Legálně ty Visty downgradovat nemůžeš. Než si koupíš XPčka, doporučuju poshánět si nejprve všechny…
touchwood 23.03.2008 12:01
touchwood
Legálně by to stálo tak cca dva tisíce za licenci plus je potřeba k instalaci sehnat spoustu ovladač… poslední
MM_tank 23.03.2008 12:08
MM_tank

Ano, Windows XP OEM lze zakoupit, jak bys ostatně sám zjistil nahlédnutím do nějakého e-shopu nebo dotazem v prodejně. Jaký to má smysl, koupit si notebook s Vistama a zbavit se jich? Máš aspoň zjištěno, že pro Windows XP jsou dostupné ovladače?

Legálně ty Visty downgradovat nemůžeš.

Než si koupíš XPčka, doporučuju poshánět si nejprve všechny drivery pro tento OS. Licence OEM je IMHO možno koupit i pro "legalizaci" staršího PC (ještě tak před půl rokem na to byla licence DSP, ale tu už zrušili a místo ní rozšířili standardní OEM). Nicméně tohle (OEM/legalizační licenční politiku MS) až tak nesleduju, takž se zkus optat přímo prodejců.

Legálně by to stálo tak cca dva tisíce za licenci plus je potřeba k instalaci sehnat spoustu ovladačů takže u nás v servisu dalších 500kč za práci. V pátek mě třeba nasral asus s ntb f5rl, který ovladače na xp má na svých stránkách (což je dnes skoro výjimka)ale na wifi sem zkoušel 4 možné ovladače které se dali stáhnout a na webcameru další 4ři - s takovým přístupem sem pronášel sprosté slova tu půlhodinu co sem z těch přetížených stránek doloval ty data. Nakopat všecky výrobce ntb co nedají ovladače na cd doprdele!!!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru