Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Kupa notebooku - IBM/Lenovo R61 [horuci kandidat]

ČASŤ #02
Dalsiu konektivu zabezpecuju: Vlavo: Express Card a PCMCIA Card sloty, 2xUSB, 1xRJ-45, 1xRJ-11, D-Sub, vpredu najdete audio vstup/vyvstup na mikrofon a sluchatka, FireWire (IEEE 1394) a prepinac WiFi (on/off wifi+bt), vpravo UltraBay a este jeden USB. Vzadu najdete jedine konektor na 220V a dierku tusim na zamykanie ntb.

Niekoho mozno rozhodi skutocnost, ze uplne vlavo dole na klavesnici nenajde Ctrl ale Fn. Ide asi len o silu zvyku a cvik. Na forach som sa tiez dozvedel, ze niektore ThinkPady neobsahuju Windows gombik. S potesenim som zistil, ze ho tam Lenovaci uspesne natlacili (je uzsi ako ostatne klavesy).

Pri multimedialnych klavesach vlavo je umiestneny modry ThinkVantage (predtym IBM Access) gombik. Kto IBM/Lenovo ntb pozna, vie, o com hovorim. Tu sa dostavam k jednej z najsilnejsich strankok tohto ntb. A tou je softverove vybavenie. Skutocne milo (aj vzhladom na ThinkPad) ma prekvapilo, co vsetko sa da elegantne, bez softveru tretich stran na ntb nastavit. Od spravy hesiel pomocou citacky odtlackov, cez cachry so skrytou particiou, zalohou a obnovou HDD az po softverove nastavovanie hardveru ntb.

Vsetky ovladace su premyslene a do detailov spracovane. Maju vysoku informacnu hodnotu, siroku skalu nastavitelnosti, predvolby, nastavenie vlastnych profilov. Co sa tyka rezimov setrenia energie, zapinania/vypinania trackpointu, touchpadu, mechanik, wifi, bt, displaya, nastavenia profilov sieti a domen atd atd. Len samotna konfiguracia ntb na vlastny obraz moze trvat cely den a potom ntb robi presne to, co od neho chcete. Skutocne som ocenil jednu z mnoha uzitocnych utilit: Update Manger. Hned po kupe a odskusani VistaBusiness som sa rozhodol pre downgrade (podotykam, nemam nic proti Viste, ale som bol lenivy ucit sa novy system a potrebujem na nom pracovat, nie ucit sa ho nastavovat, takze som vypalil 3 Recovery DVD so skrytou particiou + instalackou VistaBusiness a hajde formatovat). Po instalovani niekolkych ovladacov (na strankach Lenovo som ich nasiel spolu s aktualizaciami okolo 75!) som vsak nedokazal prist na to, ake 3 nezname zariadenia mi hlasil Device Manager. Spustil som Update Manager a on mi sam stiahol a instaloval este 200MB SW a driverov, ktore mi chybali (SW z ThinkVantage Productivity Center). Tymto padom som velmi ocenil aj tuto sluzbu. Zo SW vybavenia ma u mna tento ntb jednicku.

HW vybavenie (C2D @ 2,0GHz, 2x1GB RAM, 160GB HDD,...) je viac ako postacujuce na tie ucely, na ktore ho mam kupeny. K zostave som este dokupil UltraBay bateriu, s ktorou viem pri maximalnom setreni dosiahnut 7,5 (!) hodiny prevadzky (bez prenastavovania volba: Maximum battery life). Pri realnom vyuziti a vo vacsine casu v tomto rezime som si veselo odsedel pri Worde na prednaske 6 hodin.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny