Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Monitor

Před několika měsíci jsem musel moc rychle odcestovat do zahraničí.Stačil jsem jen vytahat šňůry ze zásuvek.Celou zimu až do současnosti bylo vše v nečinnosti,v nevytápěné, možná i maloučko vlhlé místnosti.Teď po návratu a zprovoznění PC je monitor ve zcela jiných barvách,což mně zaskočilo.Protože jsem jen uživatel-a ne moc technicky zdatný-sháněl jsem radu.A ta zněla:odešel monitor,je nutná výměna a dá se čekat i "odchod" PC.Nevím,zda je to diagnóza odpovídající.Mohl by prosím někdo někdo poradit na základě těchto laických údajů,zda opravdu mám shánět jiný monitor nebo se třeba po nějaké době zapnutí nastavení monitoru může vrátit?Monitor není v provedení LCD.
Věřím,že se najde někdo,kdo mi poradí,jako se mi to tady už stalo.Proto předem děkuji za to,že jste věnovali čas čtení mého dotazu a snad i psaní laikovi srozumitelné odpovědi. ::)
Díky Karel

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Bylo li krapet vlhko, možná by neškodilo několikrát povytahovat kabely a zase nastrkat, aby ev. oxid…
čumil 24.03.2008 15:21
čumil
Myslím,že by bylo docela reálné,aby na kolících konektorů vznikla zoxydovaná vrstva.A pokud by to mě…
OSVČ 24.03.2008 21:38
OSVČ
:))příčina byla diagnostikována správně,stačilo několikrát vytáhnout a zastrčit kabel monitoru do PC… poslední
OSVČ 25.03.2008 14:18
OSVČ

Bylo li krapet vlhko, možná by neškodilo několikrát povytahovat kabely a zase nastrkat, aby ev. oxidovaná vrstvička utrpěla újmu a ztratil se případný přechodový odpor.
Použitím kontoxu a podobných si nejsem jist, tak tomu zase nehovím, jestli to ty jemné kontakty snáší, asi by měly.

Myslím,že by bylo docela reálné,aby na kolících konektorů vznikla zoxydovaná vrstva.A pokud by to mělo vliv na to,co se stalo , možná že to bude cesta k odstranění závady.Každopádně to v úterý budu zkoušet a ať už to dopadne jakkoliv,již teď děkuji za tvoji ochotu poradit a pomoci.To už dnes není zase až tak běžná věc.Proto : DĚKUJI K

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru