Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Software na sledování práce na PC

Byl jsem postaven před úkol zajistit nějaký monitorovací SW, který řekne vedení společnosti jak je který PC využit a co na něm kdo dělá. Rád bych nechal stranou veškeré irelevantní úvahy o morálním aspektu věci.
Pokud je tu někdo, kdo má s těmito systémy zkušenost a je ochoten se o ni podělit, budu rád. Především jaký systém vybrat. Předpoklady: snadná instalace a správa, "neodhalitelnost". Před nějakým časem jsem testoval Velký Bratr, ale ten se neosvědčil. Když jsem se nyní díval na jejich stránky a viděl, že poslední "aktualita" je více jak rok stará, nemám zájem to zkoušet znovu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nevím přesně, jakej šmírovací SW u nás v práci mají (řádovně stovky stanic a ještě více uživatelů),…
Prasak 25.03.2008 13:01
Prasak
tipuju LanDesk..
touchwood 25.03.2008 13:44
touchwood
Na každým pc je v systray ikonka dvou monitorů (podobně jako síťové připojení) v zelené a červené ba…
Prasak 25.03.2008 14:39
Prasak
jojo, DameWare (mini remote control) - viz about na té ikoně. normální nástroj pro vzdálené admoše.… poslední
lední brtník 25.03.2008 19:27
lední brtník

Nevím přesně, jakej šmírovací SW u nás v práci mají (řádovně stovky stanic a ještě více uživatelů), ale vím, že existují logy obrázků a mediálních souborů, co mají uživatelé na stanicích, logování činnosti pracovníků na internetu a co hlavně - na každým PC je nainstalována dálková správa, takže kdykoliv se může nějakej IT pracovník napíchnout na stanici a zkontrolovat daného pracovníka. Už vědomí tohoto lidi odradí od nepracovních činností, stačí pár lidí takto zkontrolovat a případně dát důtku. Morální aspekt totoho jednání ponechávám stranou.

jojo, DameWare (mini remote control) - viz about na té ikoně. normální nástroj pro vzdálené admoše. vidíš sám že nic neskrývají, ta ikona je viditelná což je v pořádku, ať se nebohý user nediví kdo mu hýbe myšem.
u nás se it_crowd nejdřív founem domluví když potřebuje něco upravit a nejde to automatickým skriptem, jinak nám tam nelezou. ale pokud si někdo koleduje (statistiku z proxy mají), je jednoduché mu udělat kontrolu na zakázaný obsah.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru