Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Palm Pilot cena?

Nepíšes sice přesně, který typ, liší se... viz níže
Obecně se jako funkční čtečky palm knížek prodávají do čtyř set. Jestli ho chceš prodat jako historický, měl by mít komplet balení a počkej asi 30 let? ]:)

* Rok 1996
První typ nesl označení Palm Pilot 1000. Tento typ byl nejprve spíše přechodem od diářů ke kapesním počítačům. Paměť ROM měla 512 kB a ukrývala v sobě Palm OS verze 1.0, paměť pro data RAM měla velikost 128 kB, z čímž by si dneska moc lidí nevystačilo :). Možným řešením mohlo být rozšíření až na 1 MB. Osazený byl procesorem DragonBall 68328. Celé zařízení bylo napájeno z klasických dvou baterií typu AAA. Displej neměl zatím podsvětlení, a tak výdrž na baterie byla vcelku dosti velká.
Dále následoval model Palm Pilot 5000.Tento typ byl hardwarově stejný jako typ Pilot 1000, ale disponoval v základním provedení větší kapacitou paměti RAM o velikosti 512 kB. Možnost rozšíření této paměti mohla být až na 3 MB. Napájení bylo opět dvěmi mikro-tužkovými bateriemi a displej neměl podsvětlení. Operační systém byl verze Palm OS 1.0.
* Rok 1997
Model Palm Pilot Personal. Tvarově shodný s předcházejícími typy, ale s významnějšími změnami hardwaru. Paměť je stejná jako u modelu Pilot 5000, tj. 5612 kB RAM s možností rozšíření na 3 MB. Displej doznal změn, že může zobrazovat čtyři odstíny šedi a má aktivní podsvícení. Další změnou je operaćní systém ve verzi Palm OS 2.0, tento systém neměl ještě podporu TCP/IP protokolu. Procesor byl stejného typu jako v předešlých strojích.
Pak Palm Pilot Proffesional,který je opravdu již plně funkční kapesní počítač. Základní paměť RAM vzrostla na 1 MB, možnost rozšíření na 3 MB. Displej s možností zobrazit čtyři stupně odstínu šedi, posvícení. A hlavně operační systém Palm OS 2.0 s podporou TCP/IP protokolu, připojení k internetu, e-mail a všechny klasické aplikace, jak je známe z dnešních Palmů (Address Book, Date Book, To Do, Memo Pad, Mail, Expense, Calculator, možnost Security, atd.).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny